Przepis dnia   |   Szukaj przepisu   |   Najlepsze przepisy   |   Najpopularniejsze przepisy


Chleb domowy
Ciasta
Dodatki do dań
Domowe wędliny
Drinki
Dziczyzna
Na grillu
Makarony
Małe danka
Nalewki
Napoje
Pizza
Przetwory
Ptactwo
Ryby
Sałaty
Sosy
Warzywa
Wieprzowina
Wołowina
Zupy

Na biwaku
Klasyka domowa
Kuchnia polska

Australia
Bułgaria
Chiny
Francja
Grecja
Hiszpania
Indie
Japonia
Kresy
Meksyk
Portugalia
Rumunia
Szwajcaria
Szwecja
Tajlandia
Turcja
USA
Węgry
Włochy
k. żydowska


Polecamy:
Codziennie nowa
promocja -
sklep internetowy

traffi.pl
Produkty spożywcze i artykuły agd - sklep internetowy
Przepisy kulinarne
Twój cudowny ogród ogrodniczka.pl
Porady prawne
prawomocne.pl


Wołowina i cielęcina

40 przepisów w tej kategorii


Przepisy domyślnie są wyświetlane alfabetycznie.
Możesz wybrać inny sposób ich wyświetlania:


Na skróty: Obiad w 30 minut | Wykwintna kolacja | Danie na popis | Tanie danie niesłychanie

strona : 1 | 2 >>


American dream - czyli steak, ziemniaki i coleslaw
Coś bardzo, ale to bardzo konkretnego
mniej niż 30 minut | średniołatwe | trochę kosztuje

Bogracz (Bogracsgulyas)
Smalec, żaden inny tłuszcz do tej potrawy jest konieczny. To jest smak i aromat. Jeśli się odchudzasz, to zapraszamy na inne dania. A jeśli nie, pamiętaj, by potrawa była na prawdę ostra. Oraz gorąca na talerzach. Ogólnie rzecz biorąc jest to danie przepyszne. To jak? Odchudzasz się?
więcej niż 60 minut | łatwe | niedrogie danie

Cielęcina po grecku w winie z czosnkiem i tymiankiem
Prosta potrawa, a zachwyca smakiem. Może nie wygląda zbyt pięknie, ale jest na prawdę pyszna! Warto zrobić od razu podwójną porcję!
| bardzo łatwe | trochę kosztuje

Cielęcina z pieczarkami i wermutem
Smakowita potrawka, w której mieszają się smaki smażonych pieczarek i ziołowego wina.
więcej niż 60 minut | łatwe | trochę kosztuje

Czulent
To jedna z najbardziej znanych żydowskich potraw na czas szabasu. Piecze się ją bardzo długo. Naczynie z czulentem wkłada się do piekarnika w piątek wieczorem, a wyjmuje dopiero na sobotnią obiado-kolację (wynika to z religijnego zakazu pracy w soboty). Ponieważ nas ten zakaz nie obowiązuje skrócimy nieco czas pieczenia czulentu. Aby był taki, jak każe kanoniczny przepis, konieczny jest do niego gęsi smalec.
więcej niż 60 minut | łatwe | niedrogie danie

Flaki na sposób tradycyjny
Bardzo aromatyczne i sycące. Muszą być bardzo gorące!
więcej niż 60 minut | średniołatwe | tanie danie

Flaki zapiekane pod parmezanem z pulpecikami
Eleganckie i bardzo smakowite. Parmezan wzbogaca znakomicie smak rosołu i kryjących się w nim pulpecików.
więcej niż 60 minut | średniołatwe | trochę kosztuje

Fricandeau a la genevoise, czyli cielęcina po genewsku

więcej niż 60 minut | łatwe | trochę kosztuje

Gulasz cygański, trochę zmodyfikowany
Mocno energetyczne danie o zdecydowanym smaku!
więcej niż 60 minut | łatwe | trochę kosztuje

Gulasz flamandzki
Co ja będę pisał. Pycha ogromna! To taka... męska potrawa. Każdemu mężczyźnie po niej zmięknie serce...
więcej niż 60 minut | łatwe | trochę kosztuje

Gulasz gorący, gęsty, papryką pachnący
Spędzisz w kuchni co najmniej 2 godziny ale ... warto!
więcej niż 60 minut | średniołatwe | trochę kosztuje

Kotleciki z mięsa mielonego o nucie mocno ziołowej
Soczyste, pachnące ziołami, smakują najlepiej z sosem jogurtowym. Pikantne i bardzo ogólnie smakowite. Komponuję się idealnie z czerwonym, wytrawnym winem, takim cierpkim, co aż usta wykręca (bardzo lubię takie wina).
mniej niż 30 minut | bardzo łatwe | niedrogie danie

Oszukana dziczyzna bardzo ale to bardzo smakowita
Furorę zawsze na moim stole robi oszukana dziczyzna - potrwa ma ta kilka zalet: po pierwsze nie wymaga dziczyzny, która nie jest ogólnie dostępna, po drugie: smakuje tym, którzy nie tolerują specyficznego smaku mięsa zwierząt biegających swobodnie za życia po ostępach leśnych.
więcej niż 60 minut | trudne | drenaż kieszeni

Pasztet wołyński
Datowany 1854 rok...
więcej niż 60 minut | średniołatwe | trochę kosztuje

Pieczeń wołowa z warzywami marynowana wcześniej w winie
Bogactwo smaków i aromatów. Delikatny kawałek mięsa w jedwabistym sosie to danie sprawdzające się podczas każdego ważnego obiadu czy kolacji.
30-60 minut | średniołatwe | trochę kosztuje

Pieczona cielęcina z sosem rybnym
Wykwintna pieczeń o dość niecodziennym połączeniu smaków i aromatów. Jej bogaty sprawi dużo radości wielbicielom wytrawnych klimatów.
więcej niż 60 minut | bardzo łatwe | trochę kosztuje

Pieczona polędwica wołowa z musztardowym aromatem
Zacny kawałek pieczeni. Minimalna ilość starannie dobranych składników daje w efekcie bardzo złożony, smakowity rezultat.
więcej niż 60 minut | łatwe | trochę kosztuje

Pieczonka ala lasagne
Niesamowity aromat, miła podniebieniu jedwabista konsystencja, feeria aromatu! Warto się poświęcić i raz "od wielkiego dzwonu" przez całe popołudnie przygotować tą potrawę. Wysiłek z pewnością wynagrodzi zachwyt biesiadników.
więcej niż 60 minut | średniołatwe | niedrogie danie

Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą
To jedna z wielu odmian "mielonych", które robi się na całym świecie na setki, jeśli nie tysiące sposobów. Te "mielone" są ostre i chrupiące. Najlepiej smakują z sosem pomidorowym lub jogurtowym. Można je wcinać zarówno na gorąco jak i na zimno.
30-60 minut | łatwe | niedrogie danie

Polędwica Chateaubriand
Polędwicę Chateaubriand zawdzięczamy Francoisowi-Rene, wicehrabiemu de Chateaubriand, dziewiętnastowiecznemu francuskiemu pisarzowi, politykowi i dyplomacie, a prywatnie wielkiemu smakoszowi. To na jego polecenie danie to przyrządził kucharz arystokraty Montinireil, podobno w 1822 roku.
mniej niż 30 minut | bardzo łatwe | drenaż kieszeni

strona : 1 | 2 >>




strona główna | zasady korzystania ze strony | kontakt