Przepis dnia   |   Szukaj przepisu   |   Najlepsze przepisy   |   Najpopularniejsze przepisy


Chleb domowy
Ciasta
Dodatki do dań
Domowe wędliny
Drinki
Dziczyzna
Na grillu
Makarony
Małe danka
Nalewki
Napoje
Pizza
Przetwory
Ptactwo
Ryby
Sałaty
Sosy
Warzywa
Wieprzowina
Wołowina
Zupy

Na biwaku
Klasyka domowa
Kuchnia polska

Australia
Bułgaria
Chiny
Francja
Grecja
Hiszpania
Indie
Japonia
Kresy
Meksyk
Portugalia
Rumunia
Szwajcaria
Szwecja
Tajlandia
Turcja
USA
Węgry
Włochy
k. żydowska


Polecamy:
Codziennie nowa
promocja -
sklep internetowy

traffi.pl
Produkty spożywcze i artykuły agd - sklep internetowy
Przepisy kulinarne
Twój cudowny ogród ogrodniczka.pl
Porady prawne
prawomocne.pl


Wołowina i cielęcina

40 przepisów w tej kategorii


Przepisy domyślnie są wyświetlane alfabetycznie.
Możesz wybrać inny sposób ich wyświetlania:


Na skróty: Obiad w 30 minut | Wykwintna kolacja | Danie na popis | Tanie danie niesłychanie

strona : 1 | 2 >>


American dream - czyli steak, ziemniaki i coleslaw
Soczysty stek można przygotować w domu. Ważne aby kupić odpowiednią wołowinę, która nie musi być niesamowicie droga. Przepis na stek wymaga pewnej pracy, a samo przygotowanie mięsa cierpliwości i kilku prób. Musisz zdecydować, czy chcesz stek wysmażony, czy może krwisty. U mnie znajdziesz przepis na stek po amerykańsku z pieczonymi ziemniakami i sałatką coleslaw.
mniej niż 30 minut | średniołatwe | trochę kosztuje

Bogracz (Bogracsgulyas)
Bogracz (Bogracsgulyas), taki prawdziwy, oryginalny, musi zawierać w sobie smalec. To on gwarantuje wspaniały smak i aromat. Odchudzasz się? No cóż. Zrób sobie jeden dzień przerwy i nie idź na ustępstwa. Potrawa ta musi być odpowiednio tłusta, naprawdę ostra i podawana na gorąco. Danie przepyszne! Warte grzechu!
więcej niż 60 minut | łatwe | niedrogie danie

Cielęcina po grecku w winie z czosnkiem i tymiankiem

| bardzo łatwe | trochę kosztuje

Cielęcina z pieczarkami i wermutem
Cielęcina z pieczarkami i wermutem to smaczna potrawa, która łączy w sobie smażone pieczarki i ziołowe wino. Danie wyjątkowe, bardzo eleganckie i pyszne.
więcej niż 60 minut | łatwe | trochę kosztuje

Czulent
Czulent to jedna z najbardziej znanych żydowskich potraw. Tradycyjnie podaje się ją podczas szabasu. Wymaga długiego pieczenia - naczynie z czulentem wkłada się do piekarnika w piątek wieczorem, a wyjmuje dopiero na sobotnią obiadokolację (wynika to z religijnego zakazu pracy w soboty). Ten przepis mocno skraca czas pieczenia. Konieczny do niego jest gęsi smalec.
więcej niż 60 minut | łatwe | niedrogie danie

Flaki na sposób tradycyjny
Flaki na sposób tradycyjny są szalenie aromatyczne i sycące. Danie to nieodłącznie związane jest z naszą kuchnią, a więc warto pielęgnować tradycje i pokazywać ten smak kolejnym pokoleniom. Uwaga: podawać na gorąco! Nawet bardzo gorąco!
więcej niż 60 minut | średniołatwe | tanie danie

Flaki zapiekane pod parmezanem z pulpecikami
Flaki zapiekane pod parmezanem z pulpecikami to danie eleganckie i smakowite. Parmezan wspaniale wydobywa smak rosołu i pulpecików. Potrawa ta zaskakuje nonszalancją i delikatnością. Świetna wariacja na temat flaków.
więcej niż 60 minut | średniołatwe | trochę kosztuje

Fricandeau a la genevoise, czyli cielęcina po genewsku
Fricandeau a la genevoise, czyli cielęcina po genewsku, to danie, które zachwyca swoim eleganckim, wybornym smakiem. W sam raz na ważny obiad lub kolację. Delikatność mięsa podkreślona zostaje dodatkowymi aromatami. Warto sprawdzić!
więcej niż 60 minut | łatwe | trochę kosztuje

Gulasz cygański, trochę zmodyfikowany
Przepis na bardzo syty gulasz cygański. Jego tajemnicą są mięsa i boczek, które nadają daniu sytej, mięsnej wkładki. Smakuje naprawdę świetnie, szczególnie, gdy podany jest gorący z odrobiną kiszonej kapusty. Musisz go spróbować.
więcej niż 60 minut | łatwe | trochę kosztuje

Gulasz flamandzki

więcej niż 60 minut | łatwe | trochę kosztuje

Gulasz gorący, gęsty, papryką pachnący
Gulasz to bardzo sycąca potrawa. Najlepiej smakuje z knedliczkami, lub z bagietką. Robi się niestety dosyć długo, ale efekt wart jest każdej chwili spędzonej w kuchni. Jeśli szukasz przepisu na gulasz, który pachnie papryką, jest gęsty i smaczny, to dobrze trafiłeś. Nie ukrywam, że to sprawdzony przepis na gulasz wołowy.
więcej niż 60 minut | średniołatwe | trochę kosztuje

Kotleciki z mięsa mielonego o nucie mocno ziołowej
Kotleciki z mięsa mielonego o nucie mocno ziołowej, są soczyste, a najlepiej smakują ze sosem jogurtowym. Pikantne, smakowite. Podawaj z czerwony, wytrawnym winem, który cudownie podbije smak ziół.
mniej niż 30 minut | bardzo łatwe | niedrogie danie

Oszukana dziczyzna bardzo ale to bardzo smakowita
Furorę zawsze na stole robi oszukana dziczyzna - potrwa ma ta kilka zalet: po pierwsze nie wymaga dziczyzny, która nie jest ogólnie dostępna, po drugie: smakuje tym, którzy nie tolerują specyficznego smaku mięsa zwierząt biegających swobodnie za życia po ostępach leśnych. Ta dziczyzna po prostu powala na kolana. Przepis na wołowinę, czyli oszukaną dziczyznę znajdziesz poniżej.
więcej niż 60 minut | trudne | drenaż kieszeni

Pasztet wołyński

więcej niż 60 minut | średniołatwe | trochę kosztuje

Pieczeń wołowa z warzywami marynowana wcześniej w winie
Pieczeń wołowa z warzywami zamarynowana jest wcześniej w winie, które sprawia, że całe bogactwo smaków i aromatów znajdzie się w nawet małym kęsie. Mięso jest delikatne, a jedwabisty sos sprawia, że całość prezentuje się elegancko. Danie idealne na ważny obiad lub kolację!
30-60 minut | średniołatwe | trochę kosztuje

Pieczona cielęcina z sosem rybnym
Pieczona cielęcina z sosem rybnym to wykwintna pieczeń, którą charakteryzuje idealne połączenie smaków i aromatów. Dla fanów dań wytrawnych. Elegancka i pyszna!
więcej niż 60 minut | bardzo łatwe | trochę kosztuje

Pieczona polędwica wołowa z musztardowym aromatem
Pieczona polędwica wołowa z musztardowym aromatem to niezły kawał mięcha, który w towarzystwie wyjątkowych składników, daje złożony, smakowity rezultat. Pieczona polędwica w towarzystwie musztardowego aromatu jest wyborna - taka, jaka powinna być. Danie idealne na niedzielny obiad, co wspólnego celebrowania.
więcej niż 60 minut | łatwe | trochę kosztuje

Pieczonka ala lasagne

więcej niż 60 minut | średniołatwe | niedrogie danie

Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą

30-60 minut | łatwe | niedrogie danie

Polędwica Chateaubriand
Polędwicę Chateaubriand zawdzięczamy Francoisowi-Rene, wicehrabiemu de Chateaubriand, dziewiętnastowiecznemu francuskiemu pisarzowi, politykowi i dyplomacie, a prywatnie wielkiemu smakoszowi. To na jego polecenie danie to przyrządził kucharz arystokraty Montinireil, podobno w 1822 roku. Sprawdź zatem, czy idealny smak polędwicy przeszedł próbę czasu i nadal jest wyborna!
mniej niż 30 minut | bardzo łatwe | drenaż kieszeni

strona : 1 | 2 >>




strona główna | zasady korzystania ze strony | kontakt