Przepis dnia   |   Szukaj przepisu   |   Najlepsze przepisy   |   Najpopularniejsze przepisy


Chleb domowy
Ciasta
Dodatki do dań
Domowe wędliny
Drinki
Dziczyzna
Na grillu
Makarony
Małe danka
Nalewki
Napoje
Pizza
Przetwory
Ptactwo
Ryby
Sałaty
Sosy
Warzywa
Wieprzowina
Wołowina
Zupy

Na biwaku
Klasyka domowa
Kuchnia polska

Australia
Bułgaria
Chiny
Francja
Grecja
Hiszpania
Indie
Japonia
Kresy
Meksyk
Portugalia
Rumunia
Szwajcaria
Szwecja
Tajlandia
Turcja
USA
Węgry
Włochy
k. żydowska


Polecamy:
Codziennie nowa
promocja -
sklep internetowy

traffi.pl
Produkty spożywcze i artykuły agd - sklep internetowy
Przepisy kulinarne
Twój cudowny ogród ogrodniczka.pl
Porady prawne
prawomocne.pl


Kruche ciasteczka z galaretką

Kruche ciasteczka z galaretką wyglądają uroczo. Smakują wybornie, a delikatna galaretka pasuje do kruchego ciasta. Warto sprawdzić!
całkowity czas przygotowania: 45 minut
liczba porcji: 8-12
koszt: tanie danie

składniki:
1/2 kg pszennej mąki
20 dag prawdziwego masła
1 szklanka cukru
1 czubata łyżeczka soli
3 żółtka
1 białko
1 galaretka o dowolnym smaku
1 łyżka aromatu maślanego

dwie foremki o takim samym kształcie, ale o różnych rozmiarach


sposób przygotowania:

Zobacz ten przepis na MniamMniam.pl





Osoby, które zainteresował ten przepis oglądały również:
Golonka delikatna a aromatyczna
Błyskawiczne piersi kurczakowe z jabłkami - film video
Schab pieczony z suszonymi pomidorami świeżą bazylią
Kurczak na sposób chiński z orzeszkami
Fasolka szparagowa zapiekana pod beszamelem i parmezanem
Bardzo klasyczna carbonara ale z kilkoma listkami bazylii
Zupa-krem z hotelu Ritz-Carlton w Nowym Jorku, zwana inaczej sos Vichy
Udziec indyka marynowany w sosie sojowym i occie balsamicznym
Pieczony karczek delikatnie musztardowy


Opinie do tego przepisu:


Prawda, za słone..
~sylwia [15.09.2016 20:39]



Ja takie ciasteczka piekłam kiedyś tylko ja je nazywałam kocie oczka.
miodzianka [12.07.2014 19:56]



:biglol:dobre są z dżemem:tongue:;)
~lala. [19.11.2012 12:28]



Ciastka niedobre! Czubata łyżzeczka soli?!!! Przyznam mój błąd, bo bezrefleksyjnie zastosowałam się do przepisu. Ciastka okropne - słone i twarde zamiast kruche. Przykro, bo miały to być ciastka na jutrzejsze wydarzenie w przedszkolu. Zmarnowane składniki i wieczór. :-(
~Anna [25.10.2011 21:36]



Trzeba uważać, żeby galaretka nie była zbyt wodnista oraz ciasteczka muszą być zupełnie zimne, inaczej nasiąkają galaretką i są niedobre. Poza tym taka wersja całkiem mi smakowała.
Thilnen [4.12.2008 22:03]




strona główna | zasady korzystania ze strony | kontakt