Przepis dnia   |   Szukaj przepisu   |   Najlepsze przepisy   |   Najpopularniejsze przepisy


Chleb domowy
Ciasta
Dodatki do dań
Domowe wędliny
Drinki
Dziczyzna
Na grillu
Makarony
Małe danka
Nalewki
Napoje
Pizza
Przetwory
Ptactwo
Ryby
Sałaty
Sosy
Warzywa
Wieprzowina
Wołowina
Zupy

Na biwaku
Klasyka domowa
Kuchnia polska

Australia
Bułgaria
Chiny
Francja
Grecja
Hiszpania
Indie
Japonia
Kresy
Meksyk
Portugalia
Rumunia
Szwajcaria
Szwecja
Tajlandia
Turcja
USA
Węgry
Włochy
k. żydowska


Polecamy:
Codziennie nowa
promocja -
sklep internetowy

traffi.pl
Produkty spożywcze i artykuły agd - sklep internetowy
Przepisy kulinarne
Twój cudowny ogród ogrodniczka.pl
Porady prawne
prawomocne.pl


Knedle z czerstwych bułek na sposób śląski

Knedle z czerstwych bułek, na sposób śląski, są lekkie i puszyste. Bardzo uniwersalne, ale najlepiej smakują z wszelkimi gulaszami i pieczonymi mięsami. Smaczne!
całkowity czas przygotowania: 30 minut
liczba porcji: 4-6
koszt: tanie danie

składniki:
8 czerstwych bułek kajzerek (ale tych prawdziwych, a nie erzatzów)
2 cebule średniej wielkości
1 i 1/2 szklanki mleka
2-5 łyżek tartej bułki
garść drobno posiekanej natki pietruszki
3 jajka
2 łyżki masła
sól
2 łyżki mąki


sposób przygotowania:

Zobacz ten przepis na MniamMniam.pl





Osoby, które zainteresował ten przepis oglądały również:
Naleśniki ananasowo-jogurtowe
Polędwiczki wieprzowe w skorupce chrupiącej zamknięte - film video
"Sushi" cukiniowo - pleśniakowe sosem balsamicznym podkreślone
Schab pieczony z rodzynkami
Piersi kurczaka zapiekane pod pieczarkami i mozzarellą - film video HD
Błyskawiczny sos pomidorowy do makaronu z boczkiem i pastą paprykową
Penne z sosem cebulowo pomidorowym z malusienieczkimi klopsikami bardzo smakowite
Błyskawiczna potrawka z cukinii, cebuli i boczku o bardzo smakowitej, przydymionej nucie
Błyskawiczne piersi kurczakowe z jabłkami - film video


Opinie do tego przepisu:


Mam do przepisów Grzegorza wielkie zaufanie. I tym razem się również nie zawiodłam! Robiłam pierwszy raz, są doskonałe! Także na drugi dzień. Rozgrzewałam je na parze. Trzymają się świetnie. Doskonale chłoną sos. Nie trzeba nic więcej! Dziękuję! Pozdrawiam! :-))))
sasza11 [15.10.2012 20:58]



Przepis znakomity - nie tylko z bułek ale nawet z czerstwego białego pieczywa :)
~NATI [27.08.2012 11:52]



Po prostu... niebo w gębie :) Danie proste, ale jakie pyszne :) POLECAM !!!
Cheops [23.01.2008 11:14]




strona główna | zasady korzystania ze strony | kontakt