Przepis dnia   |   Szukaj przepisu   |   Najlepsze przepisy   |   Najpopularniejsze przepisy


Chleb domowy
Ciasta
Dodatki do dań
Domowe wędliny
Drinki
Dziczyzna
Na grillu
Makarony
Małe danka
Nalewki
Napoje
Pizza
Przetwory
Ptactwo
Ryby
Sałaty
Sosy
Warzywa
Wieprzowina
Wołowina
Zupy

Na biwaku
Klasyka domowa
Kuchnia polska

Australia
Bułgaria
Chiny
Francja
Grecja
Hiszpania
Indie
Japonia
Kresy
Meksyk
Portugalia
Rumunia
Szwajcaria
Szwecja
Tajlandia
Turcja
USA
Węgry
Włochy
k. żydowska


Polecamy:
Codziennie nowa
promocja -
sklep internetowy

traffi.pl
Produkty spożywcze i artykuły agd - sklep internetowy
Przepisy kulinarne
Twój cudowny ogród ogrodniczka.pl
Porady prawne
prawomocne.pl


Kapusta kiszona z jabłkami

Prawdziwy bigos tylko z domowej, kiszonej kapusty! Jest kwaśna, chrupka i bardzo smakowita. Ukiszona z jabłkami nabiera oryginalnego, lekko owocowego, słodkiego smaku.
Przepis prezentowany przez Grzegorza w TVP2 w programie "Pytanie na śniadanie"
całkowity czas przygotowania: 20 minut
liczba porcji: 4-5 słojów 1 l
koszt: tanie danie

składniki:
2 kg kapusty
4 winne jabłka (najlepiej antonówki)
2 słodkie i twarde jabłka - np. malinówek
2 łyżki całych nasion kminku
2 łyżki soli


sposób przygotowania:

Zobacz ten przepis na MniamMniam.pl





Osoby, które zainteresował ten przepis oglądały również:
Tokań (Tokany) z kociołka
Tagliatelle śmietanowo łososiowe
Gyros z piersi kurczaka [film video]
Pieczeń z indyka z żurawinami, żubrówką i czerwoną cebulą
Bardzo kruche babeczki, co to się w mig robi!
Piersi kurczaka zapiekane pod pieczarkami i mozzarellą - film video HD
Błyskawiczna potrawka z cukinii, cebuli i boczku o bardzo smakowitej, przydymionej nucie
Pieczone piersi kurczaka z pesto, pomidorami i mozarellą
Kurczak pikantny smażony z orzeszkami i porami


Opinie do tego przepisu:


Hej Gościu :) Do kiszenia używamy wyłącznie soli kamiennej, żadnej innej :)
Grzegorz, Mniammniam.pl [9.09.2014 13:36]



Panie Grzegorzu. Zamierzam ukisic kapustę. Jakiej soli należy użyć, kamiennej czy jodowanej. Bo do kiszenia ogórków używam kamiennej, gdyż na jodowanej sie psują. Nie chciałabym, aby i kapusta sie miała zepsuć.
~Gość [9.09.2014 12:36]



Bardzo dobry przepis. Bigos z takiej kapusty to poezja... Mam tylko małe ale - obawiam się, że takiej kapusty długo się nie da przechowywać.
stsztu [9.10.2006 14:15]




strona główna | zasady korzystania ze strony | kontakt