Przepis dnia   |   Szukaj przepisu   |   Najlepsze przepisy   |   Najpopularniejsze przepisy


Chleb domowy
Ciasta
Dodatki do dań
Domowe wędliny
Drinki
Dziczyzna
Na grillu
Makarony
Małe danka
Nalewki
Napoje
Pizza
Przetwory
Ptactwo
Ryby
Sałaty
Sosy
Warzywa
Wieprzowina
Wołowina
Zupy

Na biwaku
Klasyka domowa
Kuchnia polska

Australia
Bułgaria
Chiny
Francja
Grecja
Hiszpania
Indie
Japonia
Kresy
Meksyk
Portugalia
Rumunia
Szwajcaria
Szwecja
Tajlandia
Turcja
USA
Węgry
Włochy
k. żydowska


Polecamy:
Codziennie nowa
promocja -
sklep internetowy

traffi.pl
Produkty spożywcze i artykuły agd - sklep internetowy
Przepisy kulinarne
Twój cudowny ogród ogrodniczka.pl
Porady prawne
prawomocne.pl


Kapusta kiszona z jabłkami

Prawdziwy bigos tylko z domowej, kiszonej kapusty! Jest kwaśna, chrupka i bardzo smakowita. Ukiszona z jabłkami nabiera oryginalnego, lekko owocowego, słodkiego smaku.
Przepis prezentowany przez Grzegorza w TVP2 w programie "Pytanie na śniadanie"
całkowity czas przygotowania: 20 minut
liczba porcji: 4-5 słojów 1 l
koszt: tanie danie

składniki:
2 kg kapusty
4 winne jabłka (najlepiej antonówki)
2 słodkie i twarde jabłka - np. malinówek
2 łyżki całych nasion kminku
2 łyżki soli


sposób przygotowania:

Zobacz ten przepis na MniamMniam.pl





Osoby, które zainteresował ten przepis oglądały również:
Canneloni brokułowo-szpinakowe z fetą
Kwas chlebowy
Udziec indyka marynowany w sosie sojowym i occie balsamicznym
Filety z indyka w sosie pomarańczowo-imbirowym
Pieczone piersi kurczaka z pesto, pomidorami i mozarellą
Kurczak smażony z makaronem ryżowym oraz ananasem, papryką i pędami bambusa
Pieczone ziemniaki w folii z boczkiem lub słoniną i mnóstwem kminku [film video]
Delikatna domowa wędlina z piersi kurczaka powoli gotowana
Karkówka pieczona z żurawinami i rodzynkami


Opinie do tego przepisu:


Hi hi hi. Takiej nie mam :) Ale jak taką masz, to hej ho, hej ho, do kiszenia by się szło :)
Grzegorz, Mniammniam.pl [14.11.2014 05:40]



Ha Ha Ha A jak jest kamienna i jodowana to co ?
~Gość [13.11.2014 21:00]



Hej Gościu :) Do kiszenia używamy wyłącznie soli kamiennej, żadnej innej :)
Grzegorz, Mniammniam.pl [9.09.2014 13:36]



Panie Grzegorzu. Zamierzam ukisic kapustę. Jakiej soli należy użyć, kamiennej czy jodowanej. Bo do kiszenia ogórków używam kamiennej, gdyż na jodowanej sie psują. Nie chciałabym, aby i kapusta sie miała zepsuć.
~Gość [9.09.2014 12:36]



Bardzo dobry przepis. Bigos z takiej kapusty to poezja... Mam tylko małe ale - obawiam się, że takiej kapusty długo się nie da przechowywać.
stsztu [9.10.2006 14:15]




strona główna | zasady korzystania ze strony | kontakt