Przepis dnia   |   Szukaj przepisu   |   Najlepsze przepisy   |   Najpopularniejsze przepisy


Chleb domowy
Ciasta
Dodatki do dań
Domowe wędliny
Drinki
Dziczyzna
Na grillu
Makarony
Małe danka
Nalewki
Napoje
Pizza
Przetwory
Ptactwo
Ryby
Sałaty
Sosy
Warzywa
Wieprzowina
Wołowina
Zupy

Na biwaku
Klasyka domowa
Kuchnia polska

Australia
Bułgaria
Chiny
Francja
Grecja
Hiszpania
Indie
Japonia
Kresy
Meksyk
Portugalia
Rumunia
Szwajcaria
Szwecja
Tajlandia
Turcja
USA
Węgry
Włochy
k. żydowska


Polecamy:
Codziennie nowa
promocja -
sklep internetowy

traffi.pl
Produkty spożywcze i artykuły agd - sklep internetowy
Przepisy kulinarne
Twój cudowny ogród ogrodniczka.pl
Porady prawne
prawomocne.pl


Parzybroda

Proste, szybkie danie. Nic w zasadzie oryginalnego, a takie smakowite!!!
całkowity czas przygotowania: 30 minut
liczba porcji: 4-6
koszt: tanie danie

składniki:
główka młodej kapusty
kawałek boczku gotowanego - około 15 dag
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 średniej wielkości cebula
4-5 ziemniaków - około pół kilograma
łyżka masła
łyżka mąki
sól
pieprz
szczypta cukru
garść posiekanej natki pietruszki lub koperku


sposób przygotowania:

Zobacz ten przepis na MniamMniam.pl





Osoby, które zainteresował ten przepis oglądały również:
Bułeczki z jajem w środku. Banalne? Chyba bardzo nie banalne! Zdecydowanie niebanalne!!!
Delikatna domowa wędlina z piersi kurczaka powoli gotowana
Cytrynowa wódka dla prawdziwych twardzieli i... twardzielek
Błyskawiczna potrawka z cukinii, cebuli i boczku o bardzo smakowitej, przydymionej nucie
Łosoś o smaku łagodnym podkreślonym sosem delikatnie serowym
Canneloni brokułowo-szpinakowe z fetą
Błyskawiczna zupa pomidorowa
Curry z kurczaka
Bardzo kruche babeczki, co to się w mig robi!


Opinie do tego przepisu:


Kminek, kminek, jeszcze raz kminek !!! To podstawa smaku tej zupy, a znam jej smak bo jadałem robioną przez moją ś.p. BABCIĘ.
tato [18.12.2009 19:48]



tanie, łatwe ,szybkie
kicia4 [21.11.2007 10:52]



Kminek zdecydowanie pasuje do tej przepysznej zupy i nigdy o tym nie zapominam przy jej tworzeniu. A chwilkę przed zakończeniem gotowania dodaję pokrojone w cieniusieńkie plasterki marchewkę i korzeń pietruszki. Palce lizać! Ups... to takie nie higieniczne :-)
Alkaa [12.07.2002 12:28]



Parzybroda zaręczam jest również przepyszna zimowymi wieczorami i faktycznie na brodę trzeba uważać. Dłużej gotujemy tylko kapustę, po chwili dodając ziemniaki i resztę, może nie być przecieru pomidorowego. Moje dzieci już tęsknią do tego jesienno-zimowego danka.
Malwina [14.06.2002 10:36]




strona główna | zasady korzystania ze strony | kontakt