Przepis dnia   |   Szukaj przepisu   |   Najlepsze przepisy   |   Najpopularniejsze przepisy


Chleb domowy
Ciasta
Dodatki do dań
Domowe wędliny
Drinki
Dziczyzna
Na grillu
Makarony
Małe danka
Nalewki
Napoje
Pizza
Przetwory
Ptactwo
Ryby
Sałaty
Sosy
Warzywa
Wieprzowina
Wołowina
Zupy

Na biwaku
Klasyka domowa
Kuchnia polska

Australia
Bułgaria
Chiny
Francja
Grecja
Hiszpania
Indie
Japonia
Kresy
Meksyk
Portugalia
Rumunia
Szwajcaria
Szwecja
Tajlandia
Turcja
USA
Węgry
Włochy
k. żydowska


Polecamy:
Codziennie nowa
promocja -
sklep internetowy

traffi.pl
Produkty spożywcze i artykuły agd - sklep internetowy
Przepisy kulinarne
Twój cudowny ogród ogrodniczka.pl
Porady prawne
prawomocne.pl


Sos żurawinowo-chrzanowy

Pyszny sos do wszelkich pieczonych mięs podawanych zarówno na zimno jak i na gorąco.
całkowity czas przygotowania: 5 minut
liczba porcji: 6-8
koszt: trochę kosztuje

składniki:
1 szklanka świeżo startego chrzanu
1/2 szklanki konfitury żurawinowej
2 łyżki śmietany
sól
świeżo zmielony pieprz


sposób przygotowania:

Zobacz ten przepis na MniamMniam.pl





Osoby, które zainteresował ten przepis oglądały również:
Jajecznica wzbogacona parmezanem
Pikantna sałatka ziemniaczana
Amerykańskie naleśniki "pancakes" [film video]
Kalbsleber, czyli wątróbka w śmietankowym sosie
Kiełbasa aleksandrowska
Błyskawiczne piersi kurczakowe z jabłkami - film video
Fasolowo paprykowa potrawa jednogarnkowa z kiełbasą mocno czosnkowa
Kokardki tak szybkie, że trudno zauważyć jak się je robi..
Kiełbasa aleksandrowska


Opinie do tego przepisu:


ja osobiscie dodaje do chrzanu i zurawiny odrobine soku z cytryny lub pomarańczy. pycha
rafaello6 [29.04.2008 13:35]



jak nie macie żurawiny, to bierzcie czarna porzeczkę! też jest świetna :) a jak nie macie czarnej porzeczki, to kupcie mrożoną i zagotujcie z cukrem (zwykłym lub zelującym)! Będzie na pewno lepsza niż ze sklepowego słoika :)
marciasek [21.12.2007 02:17]



no właśnie przecież to sama poezja smaku już dawno zapomniałam a przecież często przed laty go robiłam. Wielkie dzięki
Basia157 [20.12.2007 14:11]




strona główna | zasady korzystania ze strony | kontakt