Przepis dnia   |   Szukaj przepisu   |   Najlepsze przepisy   |   Najpopularniejsze przepisy


Chleb domowy
Ciasta
Dodatki do dań
Domowe wędliny
Drinki
Dziczyzna
Na grillu
Makarony
Małe danka
Nalewki
Napoje
Pizza
Przetwory
Ptactwo
Ryby
Sałaty
Sosy
Warzywa
Wieprzowina
Wołowina
Zupy

Na biwaku
Klasyka domowa
Kuchnia polska

Australia
Bułgaria
Chiny
Francja
Grecja
Hiszpania
Indie
Japonia
Kresy
Meksyk
Portugalia
Rumunia
Szwajcaria
Szwecja
Tajlandia
Turcja
USA
Węgry
Włochy
k. żydowska


Polecamy:
Codziennie nowa
promocja -
sklep internetowy

traffi.pl
Produkty spożywcze i artykuły agd - sklep internetowy
Przepisy kulinarne
Twój cudowny ogród ogrodniczka.pl
Porady prawne
prawomocne.pl


Sos do smażonej ryby

Aromatyczny i delikatny. Jego rola to uległość, a nie dominacja w potrawie. Doskonały do ryb z ruszt i z patelni.
całkowity czas przygotowania: 10 minut
liczba porcji: 4
koszt: tanie danie

składniki:
świeży ogórek "wężowy" - około 20 dag
dwie łyżki świeżego masła
4 łyżki gęstej, tłustej, kwaśnej śmietany
1/4 szklanki białego, wytrawnego wina (można zastąpić sokiem z połówki cytryny)
garść posiekanego koperku
sól
świeżo zmielony pieprz


sposób przygotowania:

Zobacz ten przepis na MniamMniam.pl





Osoby, które zainteresował ten przepis oglądały również:
Faszerowane piersi kurczaka suszonymi pomidorami
Polędwiczki wieprzowe w skorupce chrupiącej zamknięte - film video
Pieczeń z indyka z żurawinami, żubrówką i czerwoną cebulą
Delikatna domowa wędlina z piersi kurczaka powoli gotowana
Błyskawiczny sos pomidorowy do makaronu z porami i czosnkiem "pasta ala Karolina"
Pieczone piersi kurczaka z pesto, pomidorami i mozarellą
Chapati - cienkie placki pszenne z ciasta
Curry z kurczaka
Pieczone żeberka w marynacie miodowo-musztardowej


Opinie do tego przepisu:


Dodam od siebie,wspaniały SOS.10 punktów się należy i obserwować będę dalej i w miarę możliwości próbować....
~Łyżka zupy.. [23.01.2016 16:36]



Odkryłam całkiem nowy smak ryby dzięki temu sosowi, bardzo dziękuję i polecam.
maryncia [9.01.2010 15:14]



Sos super. Ryba nim polana naprawde dobrze smakuje. Polecam
kasiadurak [9.06.2008 09:40]



Pewnie że 4 szklanki białego wina to konieczność - Grzesiu powinnobyć jednak 4 i 1/2. Pozdrawiam:)
Basia157 [16.10.2005 13:56]



He he .... cztery szklanki wina , chyba do popijania , bo raczej nie do sosu ;))) [Grzegorz: powinno być 1/4, już poprawione]
Majeczka [1.11.2003 12:56]




strona główna | zasady korzystania ze strony | kontakt