Przepis dnia   |   Szukaj przepisu   |   Najlepsze przepisy   |   Najpopularniejsze przepisy


Chleb domowy
Ciasta
Dodatki do dań
Domowe wędliny
Drinki
Dziczyzna
Na grillu
Makarony
Małe danka
Nalewki
Napoje
Pizza
Przetwory
Ptactwo
Ryby
Sałaty
Sosy
Warzywa
Wieprzowina
Wołowina
Zupy

Na biwaku
Klasyka domowa
Kuchnia polska

Australia
Bułgaria
Chiny
Francja
Grecja
Hiszpania
Indie
Japonia
Kresy
Meksyk
Portugalia
Rumunia
Szwajcaria
Szwecja
Tajlandia
Turcja
USA
Węgry
Włochy
k. żydowska


Polecamy:
Codziennie nowa
promocja -
sklep internetowy

traffi.pl
Produkty spożywcze i artykuły agd - sklep internetowy
Przepisy kulinarne
Twój cudowny ogród ogrodniczka.pl
Porady prawne
prawomocne.pl


Kluski kładzione ziemniaczane

S± pyszne z dodatkiem skwarek z boczku i podsmażon± na złoto cebulk±. Ze szklank± zimnego mleka lub kefiru.
całkowity czas przygotowania: 50 minut
liczba porcji: 4-6
koszt: tanie danie

składniki:
0,5 kg ziemniaków
1 szklanka m±ki
1 łyżka masła
2 jajka
sól


sposób przygotowania:

Zobacz ten przepis na MniamMniam.pl





Osoby, które zainteresował ten przepis ogl±dały również:
Pieczone piersi kurczaka z pesto, pomidorami i mozarell±
Meksykańska sałatka z kurczaka, papryki i kukurydzy
Błyskawiczna potrawka z cukinii, cebuli i boczku o bardzo smakowitej, przydymionej nucie
Nale¶niki kokosowe z bananami
Cielęcina po grecku w winie z czosnkiem i tymiankiem
Łoso¶ zapiekany w sosie pesto
Karkówka pieczona z żurawinami i rodzynkami
Kapusta pekińska duszona z ziemniakami
Peklowanie mięsa na mokro


Opinie do tego przepisu:


Ja uwielbiam takie wymieszane z rozgniecionym, białym serem, pachn±c±, podsmażon± cebulk± i boczkiem. Do tego szklanka gotowanego soku z kapusty kiszonej (ugotowany pół na pół z wod±, lisciem laurowym, zielem angielskim i pieprzem). Cudo ;) Jeżeli kto¶ nie jadł to polecam spróbować, bo warto ;)
~Wiktoria [24.10.2012 16:21]



Jak juz napisala rymkowa1 , ja tez znam kluski ziemniaczane do ktorych uzywa sie tartych "SUROWYCH" ziemniakow....... jednak nie omieszkam wyprobowac i tego sposobu.;)
opium [2.10.2010 21:41]



U mnie w domu kluski kładzione robi się z tartych surowych ziemniaków. Niebo w "gębie". Ten przepis przypomina mi bardziej kluski ¶l±skie, ale lubię eksperymentować i spróbuję. Napewno jest przy tym mniej pracy.
rymkowa1 [3.09.2010 11:00]



wczoraj zrobilam na obiad byly bardzo smaczne,takie klasyczne z maslem i buleczka,ale wszelkie wariacje na temat dodatkow dozwolone.pozdrawiam.
maniuta [7.02.2009 10:19]



dzisiaj zrobiłam na obiad i pyszne. dodałam więcej m±ki bo sie bałam że się rozleci w gotowaniu, i tłuszczykiem polane mmmmmmmm pycha.
żona [15.09.2006 15:54]



Ja dodałam więcej m±ki, bo ciasto jak dla mnie było zbyt luĽne. Podałam z kiszon± kapust± i polane sosem. Pycha :-)
CATI [29.08.2006 20:18]



Zrobiłam wczoraj na obiad do sosu.W smaku podobne do kopytek, tylko delikatniejsze. Dla mnie za miękkie.Może następnym razem dodać więcej m±ki niż w przepisie...
paproszek [29.11.2005 14:24]




strona główna | zasady korzystania ze strony | kontakt