Przepis dnia   |   Szukaj przepisu   |   Najlepsze przepisy   |   Najpopularniejsze przepisy


Chleb domowy
Ciasta
Dodatki do dań
Domowe wędliny
Drinki
Dziczyzna
Na grillu
Makarony
Małe danka
Nalewki
Napoje
Pizza
Przetwory
Ptactwo
Ryby
Sałaty
Sosy
Warzywa
Wieprzowina
Wołowina
Zupy

Na biwaku
Klasyka domowa
Kuchnia polska

Australia
Bułgaria
Chiny
Francja
Grecja
Hiszpania
Indie
Japonia
Kresy
Meksyk
Portugalia
Rumunia
Szwajcaria
Szwecja
Tajlandia
Turcja
USA
Węgry
Włochy
k. żydowska


Polecamy:
Codziennie nowa
promocja -
sklep internetowy

traffi.pl
Produkty spożywcze i artykuły agd - sklep internetowy
Przepisy kulinarne
Twój cudowny ogród ogrodniczka.pl
Porady prawne
prawomocne.pl


Tiramisu - przepis klasyczny

Pyszny, delikatny krem skrywający pyszne biszkopty nasączone mocną kawą z migdałowym aromatem amaretto.
całkowity czas przygotowania: 20 minut + co najmniej 4 godziny chłodzenia
liczba porcji: 4-6
koszt: trochę kosztuje

składniki:
6 żółtek
6 czubatych łyżek cukru
50 dag mascarpone
4 łyżki amaretto (można zastąpić innym mocnym i wyrazistym alkoholem)
około 20 biszkoptów "kocie języczki"
1,5 szklanki mocnej kawy, świeżo zaparzonej i całkowicie wystudzonej (może być rozpuszczalna)
2 łyżki gorzkiego, naturalnego kakao
opcjonalnie: 2 łyżki startej gorzkiej czekolady


sposób przygotowania:

Zobacz ten przepis na MniamMniam.pl





Osoby, które zainteresował ten przepis oglądały również:
Muffiny waniliowe - przepis podstawowy
Kruche ciasteczka z galaretką
Zupa ogórkowa na żeberkach mniam, mniam!
Roladki z piersi indyka z pesto zielonym
Zupa serowa mocno jedwabista
Piersi z kurczaka w sosie obłędnie pomarańczowym
Zupa ogórkowa na żeberkach mniam, mniam!
Parówki o smaku tak nieparówkowym, że szalenie przepyszne!
Błyskawiczna potrawka z cukinii, cebuli i boczku o bardzo smakowitej, przydymionej nucie


Opinie do tego przepisu:


Niestety nie działa, płynne pomimo wszystkich instrukcji...
~kargol [21.09.2014 20:03]



Klasyka górą :)
AnnaMarlena [28.08.2014 08:42]



Wygląda rewelacyjnie :)
AnnaMarlena [6.08.2014 21:17]



Nie da się tego opisać taki smaczny
janusz3 [9.07.2014 11:17]



Muszę koniecznie wypróbować :)
zakrecona8 [4.07.2014 10:21]



Hej Wiskit :) Proporcje są świetne, a tiramisu nie jest płynne, tylko czeka na zjedzenie :)
Grzegorz, Mniammniam.pl [1.07.2014 17:10]



Ja robię tiramisu w formie deserków w salaterkach :) sama nie przepadam za kawowymi deserami ale goście zawsze się zachwycają!
gleida [1.07.2014 16:21]



To tiramisu ze zdjęcia wygląda jakby było płynne, więc chyba jednak coś nie tak z proporcjami...
~Wiskit [1.07.2014 15:34]



Ja jadłam już tiramisu jest bardzo dobre na prawdę smaczne.
~dżesika [25.04.2014 19:51]



niestety...ten przepis totalnie się nie sprawdził, tiramisu przypominało megasłodką płynną breję; konsystencja płynnego jogurtu, coś ewidentnie nie tak (jako, że nie mam kulinarnego talentu, podążam wiernie za przepisami, aby wyeliminować czynnik ludzki;) )
~Gość [25.03.2014 21:30]



Cały problem tkwi w serku,niestety jak się kupi tani serek szczególnie ten z Biedronki to deser nie wychodzi.Serek musi być dobrej jakości.Ja robiłam z tego przepisu tiramisu i wyszło wspaniałe,drugi raz robiłam właśnie z serka biedronkowego bo tańszy i wyszło tak jak Tobie nie trzymało się.Teraz kupuję tylko dobrej jakości serek który niestety kosztuje jeszcze raz tyle co biedronkowy.
~Maria [10.03.2014 14:21]



Hej Anylady - to klasyczny przepis i wielokrotnie sprawdzone proporcje. Jedynym powodem, który mi przychodzi do głowy to to, ze biszkopty wciągnęły za dużo kawy i się po prostu rozpadły.
Grzegorz, Mniammniam.pl [20.02.2014 19:05]



Kilkadziesiąt razy korzystałam z przepisów ze strony mniammniam - pierwszy raz postępując zgodnie z przepisem deser kompletnie się nie udał... Po prawie 24 godzinach w lodówce, po wyjęciu kawałka z blachy wygląda on mniej więcej jak zupa z rozmokniętymi biszkoptami. Jajka od szczęśliwych kur, serek prosto z lodówki, w czym więc problem?
~anylady [20.02.2014 13:21]



Żeby to jeszcze było dla diabetyków to robiłabym parę razy w tygodniu a tak to robię tylko od wielkiego dzwonu i jeszcze się muszę spowiadać z tego grzechu mojej pani doktor
~Maria Nelson [8.01.2014 13:26]



poemat bajka to mało powiedziane ciasto jest prze prze przepyszne
monisia29 [17.12.2013 17:23]



pycha! dla rodziców taka mała podpowiedż: jeśli chcemy aby biszkopty udawały nasączone alco, wystarczy do kawy zamiast alkoholu dodać syrop victoria irish whiskey. będzie smak ale nie bedzie vol. Dorośli się nie skapną, a dzieciaki będą mogły zjeść:)
anitka86 [10.12.2013 21:45]



Od dawna miałam ochotę na Tiramisu, ten przepis jest fantastyczny! Ciasto już w lodówce, ale nie mogę się doczekać! strasznie korci więc co chwilę troszkę podjadam, super przepis. POZDRAWIAM!
~Basia [27.11.2013 23:04]



przepis boski - jestem antytalent wybitny do gotowania, ale nawet ja tego nie schrzaniłam; rodzina i znajomi domagają się stałego dostępu do tego cuda - Panie Grzegorzu dziękuję za przywrócenie mi wiary we własne możliwości kulinarne!
~kasia [19.11.2013 17:20]



Jesli juz serwowac na talerzach bomby kaloryczne to tylko te o najwyzszej jakosci smaku. Ciasto jest fenomenalne i na pewno zadowoli podniebienie niejednego kulinarnego malkontenta. Uwielbiam je ale nie robie za czesto. To ciasto przez wielke "C" ... na wyjatkowe okazje. Panie Grzegorzu - uklon za przepis!
minisia [12.08.2013 23:49]



Osobiście nie jestem wielbicielką tiramisu, ale skusiłam się wypróbować ten przepis, aby osłodzić życie mojemu mężczyźnie. Według niego to najlepsze tiramisu, jakie w życiu jadł. W związku z tym przyznajemy zasłużone 5 gwiazdek. Pozdrawiam :)
doti2006 [11.06.2013 18:56]



MNIAMNIUŚNE!!!
renianius [21.01.2013 12:48]



polecam pyszne.
~mati [28.12.2012 18:19]



Dziś zrobiłam pierwszy raz, deser rewelacja, ser orginalny mascarpone, gęściutki, cudeńko, dziękuje ze super przepis:)
~Beata [23.12.2012 14:33]



Czytam te opinie i nie rozumiem po co tu tyle pomysłów na śmietany, fixy, gruszki? Przecież ten przepis to mistrzostwo. Robiłam je już kilkanaście razy (z różnych mascarpone - z lidla, z piątnicy. Za każdym razem wychodzi super!
snoopy32 [14.10.2012 13:41]



przepis super moje dzieci odrazu go polubily i zasmakowaly jest pyszny
~mirjam [1.10.2012 20:38]



To nie kwestia % w mascarpone tylko ważne jest żeby mieszając już żółtka z mascarpone zrobić to szybciutko,wtedy nie zaburzamy naturalnej struktury mascarpone i ładnie zastyga :)
~paulusiek [25.09.2012 15:49]



przepis świetny, to pierwsze i od razu udane ciasto mojej córki.
alsabcia [8.09.2012 22:53]



pycha..czytałam opinie i jedno co mnie zastanawia,jak mozna zniszczyc tiramisu fixem smietanowym,czy jak to pakudztwo sie nazywa.Skoro przepis orginalny jest taki jaki jest i jest dobry po co to ulepszanie.Totalna profanacja włoch by sie nogą przeżegnał.
~jagoda [11.08.2012 17:29]



pychotka, ja osobiście zamiast na blasze robię w szklankach do whiskey i każdy ma swoją porcję a dodatkowo może posypać tym czym lubi:) mascarpone daję właśnie to z biedronki i jest sztywne, może trzeba bardziej ubić kogel-mogel, zamiast 6 łyżek cukru dodaję 4 łyżki i cukier waniliowy a do kawy wlewam likier tiramisu:)
~Justi [18.06.2012 11:14]



A ja robię tiramisu "do góry nogami". Brytfankę wykładam papierem do pieczenia lub folią aluminiową i na spód kładę warstwę, która na końcu będzie wierzchem. Kończę układanie warstwą biszkoptów, które potem staną się spodem tiramisu. Wkładam na niecałą dobę do lodówki (np. dziś o godz. 21 zrobiłem tiramisu do jedzenia jutro ok. godz. 18). Przed podaniem brytfankę przykrywam deską i szybko odwracam. Deskę stawiam na stole i delikatnie ściągam brytfankę trzymając jednocześnie wystające po bokach płaty papieru lub folii wyściełającej brytfankę. Potem ściągam folię z tiramisu, wierzch posypuję startą, gorzką czekoladą i ... mniam, mniam, tylko jeść :)
~tomeksss [31.05.2012 22:37]



A ja robię tiramisu "do góry nogami". Brytfankę wykładam papierem do pieczenia lub folią aluminiową i na spód kładę warstwę, która na końcu będzie wierzchem. Kończę układanie warstwą biszkoptów, które potem staną się spodem tiramisu. Wkładam na niecałą dobę do lodówki (np. dziś o godz. 21 zrobiłem tiramisu do jedzenia jutro ok. godz. 18). Przed podaniem brytfankę przykrywam deską i szybko odwracam. Deskę stawiam na stole i delikatnie ściągam brytfankę trzymając jednocześnie wystające po bokach płaty papieru lub folii wyściełającej brytfankę. Potem ściągam folię z tiramisu, wierzch posypuję startą, gorzką czekoladą i ... mniam, mniam, tylko jeść :)
~tomeksss [31.05.2012 22:00]



Monia - do śmietany daj śmietan fix, ja daję 3 na 0,5 l śmietany
~Renia [28.04.2012 08:04]



Super przepis, trzeba jednak uważać na rodzaj mascarpone! Musi mieć 40% tłuszczu, wtedy wychodzi sztywne. Raz zrobiłam z mascarpone z Biedronki, chyba 30% tłuszczu i popłynęło :(
~Ania [27.04.2012 11:55]



do anna : masz rację, a z białek można zrobić bezy
~ja [5.04.2012 16:23]



superrr robilam zjadlam rozkosz
~kaska [2.04.2012 20:48]



Ja tam robię tiramisu ze śmietana też pycha ale ciągle mnie zastanawia jak to zrobić żeby było bardziej sztywne? Może żelatyna? Czy ktoś już próbował ją dodawać.
~Monia [2.04.2012 16:49]



Zrobiłam DOKŁADNIE w/g przepisu i.....zachwytom nie było końca:) Szwagierek który w zasadzie tylko drożdżówki zjada dokładał i dokładał..:)))
buenka [24.03.2012 19:03]



z jajkami trzeba uważać, ja do mascarpone dodaję gotowy custard (to taki angielski rzadki budyń) i cukier puder, też jest dobrze ;-) pamiętam jak z babcią robiłam krem do tortu na bazie budyniu ucieranego z masłem...
~Agnieszka [12.03.2012 20:52]



A mi nie wyszło, krem zamiast kremowy na drugi dzień wypłynał z tortownicy, nie wiem dlaczego, szkoda, może ktoś poradzi co żle zrobilem?
~nieudacznik [10.03.2012 15:23]



poprostu orgazm dla podniebienia!
~maciek [22.02.2012 15:51]



Super!!
~Renata [10.02.2012 14:19]



powinno być jak w tym przepisie, czyli bez białek. Surowe białka nie są zdrowe, białka można wykorzystać na wiele sposobów w innych potrawach!
~anna [7.02.2012 12:44]



bardzo pyszne to jest mamusia robi mi to co drugą sobote :)
~Anastazja [23.01.2012 16:13]



Dziękuję za wspaniały przepis! Tiramisu wykonałam nic nie zmieniając i jest przepyszne, jak we włoskiej knajpce przepyszne! jedliśmy we dwójkę z mężem i zgodnie daliśmy 10 punktów na 10.
~Kasia [14.01.2012 22:08]



Robię tiramisu od lat, ale nie rozumiem, dlaczego na zdjęciu jest to bezkształtna, rozpływająca się i nieapetyczna masa. Moje tiramisu (do kremu dodaję jeszcze 400ml ubitej śmietany, pozostałe składniki bez zmian) zawsze jest wysokie i ładnie trzyma kształt, idealne do krojenia.
~M. [27.12.2011 19:31]



"....Po prostu palce lizać!! a następnym razem wypróbuję Twój drugi przepis, czyli wersję bardziej "ekonomiczną" ze zwykłym serkiem, oby się udał :)...." bardzo proszę o wspomiany drugi przepis -wersja ekonomiczna :)
~Aga [22.12.2011 14:02]



Super smak,bardzo proste do zrobienia ;)
~Monika [20.11.2011 19:17]



super deser, znika w chwilę i zaraz muszę robić kolejne
robertino [9.11.2011 00:09]



Trzeba się domyślić że źołtka ubijamy na parze --- Grzegorz: żółtek nie ubijamy na parze
~zbigniew [6.11.2011 20:00]



Do Izy: w oryginale raczej białka nie, po kilkugodzinnym staniu krem może byc zbyt rzadki. Lepiej je wykorzystać np. do omletów.
~madzia [6.11.2011 11:39]



Jest naprawdę super, a piekę często. Biszkopty zastąpiłam własnoręcznie upieczonym biszkoptem. Zrobiłam dość wysoki, aby po przekrojeniu wyszły 3 placki. Białka można wykorzystać do różnych potraw, np: z części zrobić kokosanki, upiec schabowy w pianie itd. Nie dawałabym do masy.
~Ewa [1.11.2011 17:55]



A białka gdzie poszły?? Powinno się je ubić na sztywną pianę i dodać na samych końcu do masy jajeczno-\"mascarponowej\" :) Delikatnie wymieszać.
~Iza [31.10.2011 19:09]



za malo biszkoptow podanych jest w przepisie, ale przepis wspanialy
~paulina [29.10.2011 22:54]



Można też wzbogacić przekładaniec pokrojonymi gruszkami świeżymi lub z kompotu czy jakiegoś syropu, ale wtedy najlepiej przyrządzić to jako indywidualne desery w osobnych małych miseczkach
kasia71kasia [27.10.2011 15:17]



Wspaniały przepis,,,przepyszne.
~Teresa [11.10.2011 13:22]



zawsze myślałam że tiramisu jest trudne do wykonania - cóż za błędne myślenie!!! te tiramisu jest łatwe, przyjemne i pyszne. najlepiej zrobić je wieczorem żeby przez noc postało w lodówce i nie korciło żeby zjeść :)
balinia [28.09.2011 14:02]



Istotnie deser znakomity, aczkolwiek dla mnie ciut za słodki, ale to nie problem. W przyszłym tygodniu zrobię go jeszcze raz.. Ważne jest również to, że nie jest pracochłonny.
chava24 [27.08.2011 17:31]



Robiłam to tiramisu z 10 razy jest przepyszne.
asior225 [25.08.2011 13:20]



W smaku deser wyśmienity, ale cały krem i nasączenie spłynęło na dno, a krem był bardzo rzadki.
~Magda [22.08.2011 13:14]



Polecam, deser jest idealny, robiłam już 2 razy, wychodzi wspaniały, rozpływający się w ustach:)
paula0105 [6.07.2011 12:53]



najlepszy deser na świecie, choć kalorii aż strach policzyć. zrobiłam wczoraj pierwszy raz i wyszedł wspaniały. rum zdecydowanie jest w stanie zastąpić amaretto. polecam :)
nanoOl [22.06.2011 12:56]



Ten deser należy do moich ulubionych. Zamiast amaretto dodaję rumu. Zamiast do kawy dodaję rum do ciasta. Teraz dodam i tu i tu.
aniagk [12.06.2011 21:01]



Po prostu palce lizać!! a następnym razem wypróbuję Twój drugi przepis, czyli wersję bardziej "ekonomiczną" ze zwykłym serkiem, oby się udał :)
beside_me [12.06.2011 20:18]



Cóż mogę dodać? Doskonały deser, wart wypróbowania, polecam.
tede46 [11.06.2011 08:58]



Przepis ciekawy na pewno wypóbuję!
elakowal49 [10.06.2011 22:55]



Rewelacja poprostu
Puszysta85 [10.06.2011 21:20]



Robiłam go już kilka razy, zawsze wychodzi tak samo pyszny. P O L E C A M : )
anetetka [5.06.2011 13:21]



Uwielbiam tiramisu, przepis wypróbowany - znika w kilka sekund!!
Danart [22.05.2011 14:31]



Zawsze robiłam tiramisu z serka i bitej śmietany-to z chorobliwej obawy przed salmonellą:) tym razem przemogłam moją obsesję-/jajka wyparzyłam!/ i jestem zachwycona- pyszny deserek polecam wszystkim.
Bilka [21.05.2011 14:03]



To jest najlepszy i najprawdziwszy przepis na tiramisu!
blienka [11.05.2011 12:05]



Zrobiłam dokładnie jak w przepisie, tylko zamiast amaretto dodałam rum . Oprócz alkoholu do kawy dodałam kieliszek rumu do masy. Pyszne :)
buenka [26.04.2011 11:15]



Pychotka :) polecam każdemu !!
stefcia53 [17.04.2011 12:52]



Pychota ! Robiłam go wiele razy i zawsze wychodził przepyszny. Jak zrobiłam go na sylwestra dodałam 6 łyżek amaretto i wyszło mega pyszne. Zjedliśmy go w kilka godzin . ;)
CrazyOlcia98 [15.01.2011 17:09]



Miksowanie na parze żółtek i cukru pięknie rozpuszcza kryształki cukru, dzięki temu są niewyczuwalne. Dodanie piany z białek i ubitej bitej śmietany to wersja do pucharków: również przepyszna, ma konsystencję bardziej kremową - płynną i jest mniej kaloryczna:-) Ładniej też wygląda, przy serwowaniu, ale trzeba mieć duuużo pucharków, na podwójną porcję, bo schodzi momentalnie:-) W obu przypadkach: kulinarna rozkosz!
Balbi200 [5.01.2011 19:38]



mam zamiar zrobic , po przepisie widac ,ze bd pyszny.!;DDD
EmyTheVmpires [21.11.2010 12:09]



Przepyszne!!! i rzeczywiście poprawia nastrój, mimo kołaczących się po głowie ( i żołądku) setek kolejnych kalorii ;) Polecam gorąco!
Mgiełka [21.10.2010 23:44]



Powiem krótko: genialne!!! Podchodziłam do tego deseru z pewną taką nieśmiałością i obawami, że pewnie mi to się nie uda. Ale , na szczęście przeczucie mnie zawiodło. Tiramisu zrobiło furorę wsród gości! Bardzo dziękuję za przepis! Za 2 tygodnie powtórka...
ewawr [18.10.2010 15:21]



Owszem pychota.....jednak należy myśleć także o swoim zdrowiu, dlatego ja zamiast cukru używam cukru-eco a biszkopt piekę własnoręcznie:))
Tanita [18.10.2010 14:56]



po prostu rewelacja :D
labosova [27.09.2010 09:46]



Przepis bezbłędny!!! Można uczyć Włochów :))) Dziękuję!
Slavocook [17.09.2010 22:53]



hej, mam ten sam przepis tylko wzamian mascarpone dodaję ubitą śmietanę 36% tez pyszne i troche tańsze
StysiaGarbus [3.09.2010 16:04]



Zaczarowany deserek... Było pysznie! Troszkę ostatnio boję się bakterii więc żółtka z cukrem miksowałam na parze, efekt i tak - rewelacyjny.
Pastelka [4.07.2010 23:11]



mmmmmmmmmmmmm PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
StysiaGarbus [3.06.2010 19:41]



Mój popisowy, kaloryczny numer. Przepis w zasadzie podobny, tylko skladników prawie dwa razy więcej, bo zapotrzebowanie moich łakomczuchow - ogromne. Zwykle jest to wielka ceramiczna forma, ktorą ledwie mogę zmieścić w lodówce celem schłodzenia.
efka60 [2.06.2010 20:18]



Szybki sposób na jedn z najlepszych włoskich deserów - super :)
k2127 [28.01.2010 12:27]



Ja mam trochę odmienne proporcje: 2 jajka - oddzielone żółtka od białek + 2 żółtka dodatkowo 100 g cukru kilka kropli aromatu waniliowego 500 g mascarpone mocna kawa espresso + 125 ml rumu lub brandy 4 żółtka, cukier i aromat połączyć, ubijać w misce na garnku z gotującą wodą, na sztywno. Zdjąć z garnka do ostudzenia od czasu do czasu mieszając aby górna warstwa nie zastygła. Do ochłodzonej mieszanki dodać mascarpone i dobrze wymieszać. Z 2 białek ubić pianę i ostrożnie połączyć z mieszanką jajeczno-serową. Dalej jak w przepisie Grzegorza - biszkopty maczamy w mieszance kawowo-alkoholowej i warstwowo przekładamy z przygotowaną masą. Deser należy ochłodzić - ja całość przygotowuję dzień wcześniej i całą noc leżakuje w lodówce. A tuż przed podaniem - koniecznie posypać kakao i startą czekoladą. Smacznego
jneo [27.01.2010 21:54]



Przepis podobny do mego. Muszę teraz ten wypróbować! :)
bogna1904 [11.01.2010 19:52]



Mam dokładnie takie samo doświadczenie jak dtj Moja przygoda z mniam mniam zaczęła się dokładnie od tego przepisu. A urzekające jest to, że coś tak prostego w wykonaniu może być takie odlotowe.
arekag [23.12.2009 13:34]



nie wiem czemu nie dodałam jeszcze opinii bo to pierwszy przepis jaki wypróbowałam z mniammniam. Super.on zachęcił mnie do przejrzenia zawartości strony i wykupienia abonamentu. dziękuję. Tiramisu wg tego przepisu robię od trzech lat na nowy rok-.\dziękuję
dtj [20.12.2009 21:01]



Swietny przepis! Moja rodzina teraz zamawia u mnie to tiramisu na kazda wizyte;)
dominique [19.12.2009 17:41]



W moim tiramisu kakao jest posypana każda kolejna warstwa masy, jego goryczka świetnie komponuje się ze słodyczą deseru:) Biszkopty czasem udaje mi się kupić francuskie albo niemieckie (nie pamiętam firmy), są znacznie twardsze niż polskie i do tego deseru lepsze. A sam deser rzeczywiście fantastyczny i to bez bitej śmietany, czyli wersja klasyczna. Już leci mi ślinka, będę go robiła na Sylwestra:)
bakwa [18.12.2009 12:54]



Robiłam już wiele razy i za każdym razem wychodzi przepyszny !!!
korsim [6.12.2009 18:10]



Zrobiłam pierwszy raz i wyszło super, pyszne!!!
justa560sec [17.10.2009 08:34]



Wspaniałe TIRAMISU !!! Uwielbiam ten SMAK !!!!
kinka [5.09.2009 20:12]



Robię nieustannie! Proponuję do masy mascarpone dodać ajerkoniak (najlepiej własnej produkcji:)) , ilość wedle uznania :) Szaleństwo!!!
lezio74 [28.08.2009 17:22]



Tez robilam dokladnie tak jak w przepisie i wyszlo idealnie! Polecam :))
Chiyo79 [21.06.2009 12:45]



bardzo dobre, tylko ze kawa to pol na pol z likierem- albo i wiecej, jest wtedy bardziej wyraziste:)
kamina5 [13.06.2009 17:33]



Boskie!!!
kstrozynska [10.04.2009 20:55]



Zrobilam dokladnie wedlug przepisu i... UDALO SIE! A robilam po raz pierwszy :) Deser jest idealny, puszysty, kawowy, delikatny. Polecam wszytskim!
aga_mat [1.02.2009 18:22]



Przepis wyśmienity! Zrobiłam co prawda wersję nieco bardziej light (na 1kg serka dałam 8 żółtek i 10 niezbyt czubatych łyżek cukru), ale efekt i tak obłędny! Tylko mąż zły, bo nie ma już po co chodzić do włoskiej knajpy na swój ulubiony deser - i tak tam już nie będzie mu smakować :)
martusiek [25.01.2009 17:29]



Jadłam u kuzynki-wiernej fanki mniammniam strasznie mi smakowało, ostatnio wydrukowałam przepis bo chciałam zrobić, ale jakoś czasu było mało a przyjaciółka chciała spróbować, która jak mówi "ma dwie lewe ręce do pieczenia" i co... marzenie... tylko zamiast kocich języczków dała zwykłe okrągłe biszkopty i powiem szczerze z tymi okrągłymi bardziej mi smakowało, deser był bardziej stabilny. Na weekend sama zrobię:-)
Alexks [24.11.2008 10:05]



Pyszne, a jakie proste! Sama zrobiłam tiramisu, nie wierzę :-)
Liliowa2 [20.10.2008 10:23]



Przepis Super i nawet się udało:P
cypryska85 [17.10.2008 08:31]



Wyszło przepyszne tiramisu. Polecam.
kajuga [15.10.2008 13:14]



Tiramisu jest po prostu wyjątkowe. Serdecznie polecam ten przepis. Rodzina była zachwycona
Doris73 [13.06.2008 18:09]



Przepis jest doskonały, czasami zamiast maczać biszkopty w kawie, po prostu je nią subtelnie polewam, wtedy deser jest bardziej "sztywny". Sam deser - wyśmienity. Jeśli ktoś lubi Tiramisu to ten przepis jest dla niego
caus [23.05.2008 14:21]



Pychota!!! W pierwszej kolejności wypróbowałam na domownikach. Pałaszowali w tempie ekspresowym, co poniekąd trochę mnie zmartwiło (tyle czekania a efekt trwał tylko chwilę;-) ). Następnie uraczyłam deserem gości. Mimo zastąpienia amaretto domową nalewką malinową tiramisu skończyło się zdecydowanie za szybko. Mam nauczkę, żeby przygotowywać podwójną porcję...
Firletkaxy [12.05.2008 19:50]



Pyszne tiramisu!Wszystko sie super udało,krem ścisły,biszkopty nasączone idealnie,zniknęlo w ciągu dwóch dni,a to tylko dlatego w ciągu dwóch,że wydzielalismy sobie kawałki,bo tak to jeden dzień,i zostało by tylko wspomnienie:)Pycha,super przepis,mój mąż kupił wczoraj znowu składniki...bardzo mu smakowało jak i calej rodzince,zalecam pdwojenie porcji:)Pozdrawiam.
agnieszek77 [27.03.2008 10:19]



A mi nie wyszedł. Pierwszy raz robiłam z tego przepisu i porażka. Kiedyś robiłam z innego i naprawdę był puszysty i pyszny, a ten nie wygląda jak ten na zdjęciu, nie wiem dlaczego
marciszka [24.03.2008 11:55]



Zrobilam. Bardzo prosty w wykonaniu przepis! Bylo to moje pierwsze w zyciu tiramisu - goscie zachwyceni. Cale szczescie, ze byly tez inne ciasto, wiec troche mojego deseru zostalo dla nas !!! PYCHA!!!
Rozyczko [23.03.2008 23:28]



jak duze musi byc to naczynie? [Grzegorz: ja przygotowuję tiramisu w misce o średnicy około20 cm i wysokości 15 cm]
Rozyczko [21.03.2008 16:45]



PYSZNY ! zrobiłam go w pucharkach. Moja rodzinka uwielbia ten deser . Polecam !
dorisaa33 [20.03.2008 15:11]



Cudowne. Jutro znowu robię i za tydzień zapewne też.Aż do znudzenia.
citizenn [14.03.2008 21:23]



Zapomniałam że w te Święta pierwszy raz w życiu postanowiłam zrobić tiramisu i wybrałam ten przepis. Wyszło przepyszne, dobrze że znając przepisy Grzegorza od razu zrobiłam z podwójnej porcji.
balbie [2.02.2008 21:56]



Tiramisu jest bardzo dobre i warte polecenia!! ma jedeną wadę ciężko się oprzeć pokusie a niestety jest baaardzo kaloryczne !!!!
CZARNA07 [1.02.2008 18:58]



polecam zamienic 6 zoltek na 3i mase na koniec wymieszac ze szklanka ubitej kremowki.... mmmm pychota,deser powinien byc leciusienko plynny (a cucchiaio)
margheritaandreucci [16.01.2008 11:12]



zbyt krótko ucierałem zółtka z cukrem i wyszło mi bardziej żółte niz na zdjęciu ale mimo to niebo w gębie, chyba zrobie babci niespodzianke na święta i to ja zrobie coś pysznego :D
Michaleqq [20.12.2007 15:47]



Bardzo dobry jest ten deser tiramisu wygladalo tak samo jak na zdjeciu no i tak szybko sie robi go a czym dluzej stoi to jest lepszy pycha
Bozena70 [4.12.2007 16:17]



Ten przepis wykorzystałam juz kilkakrotnie, moi goście przepadają za tym deserem. REWELACJA !!! Jest przepyszny, trochę w nim kalorii - ale nic to........
MARISZA [27.11.2007 22:20]



przecudowne! u mnie akurat konsystencja znakomita niebo w gębie! porcje stanowczo za małe ;)
widniczek [25.11.2007 01:10]



Przepis rewelacyjny! Przespyszne!
Margolis [25.10.2007 16:06]



To jest prawdziwe Tiramisu, nawet goście z Włoch byli zachwyceni. !!!!!! PYCHA !!!!!
maluchu [19.10.2007 17:45]



polecam, jest przepyszne
kazet [18.10.2007 22:09]



Polecam gorąco!! Nie jest trudny ani pracochłonny, a smakuje po prostu genialnie! Bałam się że konsystencja będzie nieodpowiednia do pokrojenia, więc zrobiłam w pucharkach. Wyglądało wspaniale, ledwo doczekały przybycia gości ;)
klara89 [13.10.2007 19:47]



dla mnie za drogie
jaga1956 [8.10.2007 09:17]



U mnie to samo. Rozłaziło mi się strasznie, ale było przepyszne.
Sylka [4.10.2007 17:00]



W smaku pycha, ale coś musiałam źle zrobić, bo o pokrojeniu mogłam pomarzyć:) Podałam więc w pucharkach do lodów.
maggi102 [1.10.2007 20:15]



Wszystko byłoby ok, gdyby nie ta konsystencja - wyszło mi tak, że jedliśmy łyżkami z jendego pojemnika :))
anyska [1.10.2007 13:19]



Rewelacja!!! Dawno nie jadłam tak pysznego deseru. Robi się bardzo szybko, a zjada jeszcze szybciej. Polecam wszystkim ten przepis. Naprawdę warto wypróbować.
KrystynaB [1.10.2007 08:56]



UWAGA! Odkryliśmy ostatnio likier CANARI o smaku TIRAMISU! DOSKONALE PASUJE! Polecamy mniam, mniam...
lezio74 [21.09.2007 15:09]



Ten deser to poezja smaku... łatwy w przygotowaniu, a po kilkunastu godzinach w lodówce nadzwyczajny raj na ziemii, a właściwie na podniebieniu:-)
Agasz [17.08.2007 22:08]



Polecam ten przepis. Deser robi się błyskawicznie, a później jakie wspaniałe obżarstwo!!!! Ja nie miałam amaretto i dodałam rum - tak samo dobre! PALCE LIZAĆ
agabartek1 [16.08.2007 13:58]



Aha! Dodaję taki alkohol jaki akurat mam otwary: rum, brandy, ale mieszam go z cukrem Arometti o smaku amaretto. I jest pysznie!
djsak [27.07.2007 20:10]



To jest właśnie takie tiramisu jakie być powinno. Żadnych dodatków w postaci bitej śmietany czy ubitych białek, które powodują, że wszystko się potem rozłazi. Wszystkie inne przepisy na tiramisu wywaliłam z ulubionych i nawet juz nie próbuję. Po co? Skoro to nam smakuje naj- najbardziej :)
djsak [27.07.2007 20:08]



moja żona robiła i jest po prostu niebo w gębie.
Darioosh [27.07.2007 19:01]



Robiłam bardzo pyszne, polecam ;)
anula920 [2.07.2007 16:46]



Zrobiłam tiramisu klasyczne i kiedy je jadłam nie mogłam się oprzeć i sięgałam po następne porcje. W życiu nie jadłam tak pysznego TIRAMISU!!! Napewno będę robiła je częściej niż zwykle. Kiedyś robiłam tiramisu z innego przepisu no i co?... nie bylo tak smaczne jak te. To tiramisu to KLASYKA wśród deserów.
ulamniam [30.06.2007 15:58]



Poprostu mega dobre:) Polecam wszytskim którzy lubią słodkie mieszanki alkocholowe:)
Cocolina [18.05.2007 11:28]



Tiramisu uświetnia każdą imprezkę w moim domu. Wszyscy je uwielbiają. Podobno deser ten pochodzi z Wenecji i w dosłownym tłumaczeniu brzmi "unieś mnie wysoko". Nas unosi. Chociaż czasami zamiast amaretto dodaję rum lub winiak i śmietanę kremówkę - wszystkie wersje są wyśmienite. Przygotowuje się go błyskawicznie, a jeszcze szybciej znika... Rewelacja :)
wikieli [26.04.2007 11:49]



Prawdziwy rarytas !!!! Rewelacyjny przepis gorąco polecam!!!!! Rodzinka byla w siodmym niebie !!!! Pozdrawiam
magdar79 [11.04.2007 22:50]



Przepyszne tiramisu, łatwe w przygotowaniu. Nie miałam amaretto, więc dodałam wódkę. Wyśmienity deser!!! Mąż był zachwycony :)
monikaII [21.02.2007 10:48]



Zamiast amaretto dodałem rumu - białego, bo akurat był pod ręką. Pozostałe białka ubiłem na sztywno, dodatkowo ubiłem całe opakowanie śmietany Rama Cremefine i wszystko połączyłem z żółtkami i serkiem Mascarpone. Efekt zabójczo smaczny!!! Pozdrawiam, Lool
lool [21.01.2007 22:25]



Mój mąż zrobił mi tiramisu tydzień temu i był to najlepszy deser jaki w życiu jadłam:) A teraz jest znowu w kuchni i ............... robi tiramisu:))))))))))
evela78 [12.01.2007 20:41]



Zrobiłam tiramisu. Pierwszy raz w życiu. Do kawy dałam rum, bo akurat nie było amaretto. Rum był odrobinkę za mocny. Jajka miałam z datą zniesienia sprzed dwoch dni. A deser... boszz drogi, nigdy nie jadłam równie dobrego deseru. Wspanialy, jedwabisty, delikatny, nie za słodki. Wyśmienity. Dziękuję za przepis :)
Falkaa [8.01.2007 15:05]



corka ubijala zoltka z cokrem przez pol godziny ale nie zrobilo sie prawie biale. Ale smak bardzo dobry . pycha polecam.a co z bialkami!!!!
grazyna62 [24.12.2006 15:12]



a ja radzę do ucierania żółtek użyć cukru pudru, wtedy krem ma zdecydowanie lepszą konsystencję i jest mniej słodki, pycha!!!
kikimuerte [18.11.2006 17:39]



robiłam przedwczoraj i dzisiaj zostało tylko puste naczynko. Jak to ja przepis odrobine zmodyfikowałam dodając 2 łyżki gęstej śmietany 22%. Ważne jest żeby za bardzo nie nasączyć biszkoptow bo jak są za mokre to się wszystko rozpada. :) polecam
zwierzkolczasty [21.09.2006 21:51]



Zrobiłam dzisiaj i... pozostało tylko wspomnienie... Dawno nie jadłam czegos równie pysznego. Roskosz dla podniebienia! Nawet z rumem zamiast amaretto ;)
annkula [29.05.2006 00:07]



Dzisiaj dzień był punury, więc postanowiłam zrobić coś dobrego na deser. A była to super smaczna niespodzianka!!. Miło było patrzeć na uśmiechnięte twarze rodzinki i końcowy grymas , gdy talerzyki robiły się puste. Ten dzień choć tak ponury i bury (za oknem deszcz i śnieg) okazał się sympatyczny za sprawą wspaniałego tiramisu.
Czuszka [19.03.2006 00:59]



Zrobiłam mężowi na urodziny, był rozczarowany, że tak mało i tak szybko zniknęło :)
jeadeithe [20.02.2006 15:05]



Ja znalazłam patent na "ststyczność" Tiramisu i dodaję żelatyny przepis jestna mojej stronie. Powodzeni i smacznego.
Basia157 [8.01.2006 07:58]



W koncu zrobilam, a chodzilo za mna od dluzszego czasu. Wzielam polowe skladnikow, jedno jajo mniej. Dodalam miodu zamiast cukru i dodatkowo ubita kremowke. Biszkopty maczalam w silnym naparze przygotowanym z Irish coffee + fernet cytrynowy (bo akurat byl). Niestety mimo, ze tylko zanurzalam, to i tak nasiaknely mi bardzo mocno, a niektore musialam zjesc, bo sie rozwalaly. Nastepnym razem sprobuje jeszcze dodac ubite bialka. Ale wyszlo genialnie!! Nigdy i nigdzie nie jadlam tak rewelacyjnego tiramisu.
Dominika2911 [24.10.2005 11:54]



Zrobilam tiramisu wczoraj. Uzylam 4 jajek i dodalam kartonik bitej smietany bo masy byloby zdecydowanie za malo.Srodkowa warstwe posypalam kakao, wierzchnia dopiero przed podaniem gdyz "namaka". Konsystencja super, polecam ten przepis
lucyna78 [13.07.2005 09:16]



Ja z kolei (jak poradzila mi udanie koleżanka) dodaję do masy mascarponowej jeszcze pół szklanki ubitej kremówki oraz pod koniec mieszania kilka kropel alkoholu. Wtedy tiramisu staje się bardziej lekkie, a przede wszystkim zdecydowanie bardziej statyczne! Polecam.
Honka75 [18.05.2005 13:53]



Zrobiłam z połowy składników i to był błąd bo deser zniknął w ciagu jednego dnia. Muszę jeszcze popracować nad konsystencją, bo moje tiramisu było za bardzo lejace. Następnym razem mascarpone wymieszam z żółtkami łyzka a nie mixerem i mam nadzieję, że to pomoże.
kate1 [7.03.2005 07:40]



Proponuję żółtek nie miksować z maskarpone, a delikatnie wmieszać trzepaczką - jest bardziej puszyste. No i kawa niestety najlepsza do tego to mocne espresso - rozpuszczalna ma taki specyficzny posmaczek. Ale ja jestem ortodoksem tiramisu, wiec moze przesadzam...
adamanta [4.03.2005 09:35]



Tiramisu jest super. Dodałam białej wódki i nie wyszedł mi taki puszysty - ale to na pewno nie wina wódki. Jedno mnie tylko zastanawia - szukam rozgrzszenia dla swojego łakomstwa - dlaczego tiramisu klasyczne jest "bardzo kaloryczne" a owocowe już nie? Pozdrawiam.
ebubi [1.03.2005 20:09]



Od dawna miałam zamiar zrobić sama tiramisu, bo to w cukierniach często jest "tiramisu" tylko z nazwy. Wyszło rewelacyjne ciasteczko, mój mąż nie mógł się nachwalić (i najeść). Dzięki za ten przepis.
agnieszka31 [1.03.2005 13:04]



To fakt-jest to jeden z najlepszych ostatnimi czasami deser.Mnie osbiście smakuje przede wszystkim dlatego, ze nie jest za słodki a jednocześnie jest delikatny i ma wyrazisty smak.Uwielbiam go.W zasadzie robię je tak samo z tym ,że każdą warstwę posypuję kakao-nie tlko górę.
Korda [21.02.2005 01:58]



Zamiast cukru daje miod. Rowniez wysmienite.
Eva77 [20.02.2005 22:16]




strona główna | zasady korzystania ze strony | kontakt