Przepis dnia   |   Szukaj przepisu   |   Najlepsze przepisy   |   Najpopularniejsze przepisy


Chleb domowy
Ciasta
Dodatki do da
Domowe w璠liny
Drinki
Dziczyzna
Na grillu
Makarony
Ma貫 danka
Nalewki
Napoje
Pizza
Przetwory
Ptactwo
Ryby
Sa豉ty
Sosy
Warzywa
Wieprzowina
Wo這wina
Zupy

Na biwaku
Klasyka domowa
Kuchnia polska

Australia
Bu貪aria
Chiny
Francja
Grecja
Hiszpania
Indie
Japonia
Kresy
Meksyk
Portugalia
Rumunia
Szwajcaria
Szwecja
Tajlandia
Turcja
USA
W璕ry
W這chy
k. 篡dowska


Polecamy:
Codziennie nowa
promocja -
sklep internetowy

traffi.pl
Produkty spo篡wcze i artyku造 agd - sklep internetowy
Przepisy kulinarne
Tw鎩 cudowny ogr鏚 ogrodniczka.pl
Porady prawne
prawomocne.pl


Wo這wina s這dko-kwa郾a

Wo這wina s這dko-kwa郾a, czyli powiew egzotyki w domowej kuchni, nawet w bloku z wielkiej p造ty. S這dki i kwa郾y to smaki, kt鏎e genialnie si komponuj i wspaniale rozk豉daj po kubkach smakowych. Wyra幡ie czu je, a wo這wina w takim zestawie smakuje wr璚z wybornie! Warto spr鏏owa!
ca趾owity czas przygotowania: 30 minut
liczba porcji: 4
koszt: niedrogie danie

sk豉dniki:
p馧 kg 豉dnej i chudej wo這winy - np. pol璠wicy
2 jajka
1/3 szklanki m彗i ziemniaczanej
1 z帳ek czosnku
2 czerwone papryki
1 puszka ananas闚 w zalewie
2 szklanki wody
p馧 szklanki winnego octu
3/4 造磬i cukru
造瞠czka soli


spos鏏 przygotowania:

Zobacz ten przepis na MniamMniam.pl





Osoby, kt鏎e zainteresowa ten przepis ogl康a造 r闚nie:
Peklowanie mi瘰a na mokro
Pikantna salsa pomidorowa
Peklowanie mi瘰a na mokro
Pierwsza kie豚asa
Peklowanie mi瘰a na mokro
Zapiekanka z ziemniak闚 z porami i w璠zonym boczkiem
Peklowanie mi瘰a na sucho
Zapiekanka z mielonego mi瘰a, cukinii i m這dych ziemniak闚
Bardzo kruche babeczki, co to si w mig robi!


Opinie do tego przepisu:


Z tym obtaczaniem w m帷e p馧 kilograma kostek o boku 1 cm to niezly trening cierpliwosci! (i nie, nie obtaczalam po jednej :) Z maka troche dziwnie wyszlo, bo 1/5 kostek "wypila" wszystko i trzeba bylo kilkakrotnie dokladac maki. Tyle ze potem z nadmiaru maki potrawa zrobila sie zbyt kleista. Nastepnym razem zrobie taka modyfikacje, 瞠 mieso obtocze w przyprawie chinskiej i czosnku, zamiast jajka i maki, a do sosu ananasowego z kolei dodam jej troszke wiecej. A do calosci potrawy dodalam jeszcze kielki soi - calkiem zgrabnie sie wkomponowaly.
Madeleine [28.11.2006 23:19]




strona g堯wna | zasady korzystania ze strony | kontakt