Przepis dnia   |   Szukaj przepisu   |   Najlepsze przepisy   |   Najpopularniejsze przepisy


Chleb domowy
Ciasta
Dodatki do dań
Domowe wędliny
Drinki
Dziczyzna
Na grillu
Makarony
Małe danka
Nalewki
Napoje
Pizza
Przetwory
Ptactwo
Ryby
Sałaty
Sosy
Warzywa
Wieprzowina
Wołowina
Zupy

Na biwaku
Klasyka domowa
Kuchnia polska

Australia
Bułgaria
Chiny
Francja
Grecja
Hiszpania
Indie
Japonia
Kresy
Meksyk
Portugalia
Rumunia
Szwajcaria
Szwecja
Tajlandia
Turcja
USA
Węgry
Włochy
k. żydowska


Polecamy:
Codziennie nowa
promocja -
sklep internetowy

traffi.pl
Produkty spożywcze i artykuły agd - sklep internetowy
Przepisy kulinarne
Twój cudowny ogród ogrodniczka.pl
Porady prawne
prawomocne.pl


Wołowina słodko-kwaśna


całkowity czas przygotowania: 30 minut
liczba porcji: 4
koszt: niedrogie danie

składniki:
pół kg ładnej i chudej wołowiny - np. polędwicy
2 jajka
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
1 ząbek czosnku
2 czerwone papryki
1 puszka ananasów w zalewie
2 szklanki wody
pół szklanki winnego octu
3/4 łyżki cukru
łyżeczka soli


sposób przygotowania:

Zobacz ten przepis na MniamMniam.pl





Osoby, które zainteresował ten przepis oglądały również:
Wieprzowe polędwiczki w pomarańczach z akcentem świeżego imbiru
Canneloni brokułowo-szpinakowe z fetą
Roladki z piersi indyka z pesto zielonym
Roladki z cukinii i fety
Piersi z kurczaka w sosie obłędnie pomarańczowym
Placuszki bananowe, okropnie mięciutkie, cieplutkie i tryskające mocą słodyczy pełnej energii
Wolno pieczona karkówka do podawania na zimno
Piersi kurczaka o aromacie niezwykłym, bo marynowane w jogurcie na sposób indyjski
Oszukana dziczyzna bardzo ale to bardzo smakowita


Opinie do tego przepisu:


Z tym obtaczaniem w mące pół kilograma kostek o boku 1 cm to niezly trening cierpliwosci! (i nie, nie obtaczalam po jednej :) Z maka troche dziwnie wyszlo, bo 1/5 kostek "wypila" wszystko i trzeba bylo kilkakrotnie dokladac maki. Tyle ze potem z nadmiaru maki potrawa zrobila sie zbyt kleista. Nastepnym razem zrobie taka modyfikacje, że mieso obtocze w przyprawie chinskiej i czosnku, zamiast jajka i maki, a do sosu ananasowego z kolei dodam jej troszke wiecej. A do calosci potrawy dodalam jeszcze kielki soi - calkiem zgrabnie sie wkomponowaly.
Madeleine [28.11.2006 23:19]




strona główna | zasady korzystania ze strony | kontakt