Przepis dnia   |   Szukaj przepisu   |   Najlepsze przepisy   |   Najpopularniejsze przepisy


Chleb domowy
Ciasta
Dodatki do dań
Domowe wędliny
Drinki
Dziczyzna
Na grillu
Makarony
Małe danka
Nalewki
Napoje
Pizza
Przetwory
Ptactwo
Ryby
Sałaty
Sosy
Warzywa
Wieprzowina
Wołowina
Zupy

Na biwaku
Klasyka domowa
Kuchnia polska

Australia
Bułgaria
Chiny
Francja
Grecja
Hiszpania
Indie
Japonia
Kresy
Meksyk
Portugalia
Rumunia
Szwajcaria
Szwecja
Tajlandia
Turcja
USA
Węgry
Włochy
k. żydowska


Polecamy:
Codziennie nowa
promocja -
sklep internetowy

traffi.pl
Produkty spożywcze i artykuły agd - sklep internetowy
Przepisy kulinarne
Twój cudowny ogród ogrodniczka.pl
Porady prawne
prawomocne.pl


Pieczone piersi kurczaka z pesto, pomidorami i mozarellą

Smaki i kolory. Czarny ściga zielony a na nich biały. Proste, szybkie, bardzo wykwintne.
całkowity czas przygotowania: 30 minut
liczba porcji: 4
koszt: trochę kosztuje

składniki:
piersi kurczaka - około 0,5 kg
2 czubate łyżki gotowego sosu pesto
2 pomidory średniej wielkości
kawałek mozarelli - około 15 dag
sól
świeżo zmielony czarny pieprz


sposób przygotowania:

Zobacz ten przepis na MniamMniam.pl





Osoby, które zainteresował ten przepis oglądały również:
Polędwiczki wieprzowe w skorupce chrupiącej zamknięte - film video
Bardzo czekoladowe ciasto z czekoladą [fim video]
Gyros z piersi kurczaka [film video]
Lasagne ze szpinakiem i sosem delikatnym beszamelowym
Bardzo kruche babeczki, co to się w mig robi!
Piersi z kurczaka w sosie obłędnie pomarańczowym
Meksykańska sałatka z kurczaka, papryki i kukurydzy
Filety z dorsza z bardzo pikantną salsą
Pomysł na zapiekaną rybę w żółtym sosie śmietanowym za sprawą curry


Opinie do tego przepisu:


Wypróbowaliśmy przepis i obiadek wyszedł bardzo dobry. Dzięki!
~Chase Rabinov [27.02.2014 21:06]



Wielki dzięki za tę inspirację. Wczoraj otwieram lodówkę a tam tylko kurczak, pesto i mozzarelka. Idealny przepis na błyskawiczny acz odswietny obiad.Ja podałam z grzankami z czosnkiem i było rewelacyjne!!!!Polecam nawet początkującym i nie lubiacym stac przy garnkach. Obiad robi się sam :)
~kaczer7 [3.02.2014 09:05]



Witam, Wersja ze suszonymi pomidorami ze sloika wyszla przepysznie. Smakowalo mnie oraz mojemu chlopakowi, ktory natychmiastowo poszedl po dokladke:) Polecam. Prezentuje sie bardzo ladnie i smakuje rownie dobrze. Pozdrawiam.
malamilubijesc [1.02.2014 21:35]



Rewelacja!
Draxa [23.01.2014 12:43]



re-we-la-cja!!! bardzo prosty a jednocześnie wykwintny szybki obiad
RENIFER_24 [12.01.2014 19:35]



Polecam wersje z SUSZONYMI POMIDORAMI, jeszcze lepsza!!!
anik79 [25.11.2013 21:25]



Ekspresowa w przygotowaniu uczta dla podniebienia! Moje smyki wcinały dziś jak szalone, a ja razem z nimi :)
raszka [13.11.2013 20:54]



PYSZNE DANIE, KTÓRE W ZASADZIE ROBI SIĘ SAMO!!! POLECA!!!
~GOŚĆ [28.10.2013 16:51]



Przepyszne danie, błyskawicznie się je robi, a kurczaczek rozpływa się w ustach :) Rewelacja!!! filet przekroiłam na połowę, żeby nie był za gruby, a reszta według przepisu. Polecam wszystkim którzy nie mają zbyt dużo czasu na przygotowanie posiłku- naprawdę warto!!!
konwalia [17.09.2013 08:31]



Hej Ilona! Polecam Ci ten przepis: http://www.mniammniam.com/Pesto___najgenialniejszy_sos_do_makaronu__jaki_wymyslono_na_swiecie_-317p.html Z gotowych polecam sos z mniamowego sklepu: http://www.mniammniam.com/sklep/2111,_PESTO_ALLA_GENOVESE_190G.html Życzę smacznego :)
Grzegorz, Mniammniam.pl [20.07.2013 14:17]



Doskonałe, szybkie i bardzo efektowne danie. Robiłam je już kilka razy i nigdy mnie nie zawiodło. Ja też przekrajam filety. Robią się cieńsze, a mięso jest soczyste i aromatyczne. Za radą innych smakoszy marynuję kurczaka w pesto ok. l godz.. Dzięki za ten przepis. Polecam wszystkim.
jola304 [16.07.2013 15:02]



Witam. Jak zrobić ten sos pesto ? Czy mam gdzieś kupić ? Jaki Pan Poleca ?:)
ilona23433 [12.07.2013 22:46]



Zrobione, zjedzone, pycha! Kurczakowe piersi trafiły mi się tym razem w rozmiarze XXL, więc przeciełam je wzdłuż na połowę, żeby były cieńsze. Zgodnie z sugestiami z wcześniejszych opinii zamarynowałam mięso w pesto (na ok. 4h przed pieczeniem). Całość wyszła soczysta i aromatyczna, polecam :)
isiapatysia [24.06.2013 20:07]



Bardzo dobre danie. O dziwo smakuje także osobom, które nie lubią pesto.Robiłam je z pomidorami w kawałkach, które pasteryzuję w słoikach na zimę, a dzisiaj wypróbuję z suszonymi.
zamja [3.03.2013 11:59]



Zrobiłam na proszoną kolację i wszystkim smakowało. Ja rozcinam piersi w poprzek, są mniejsze porcje ale smak lepiej "wchodzi" w mięso. Szybko i smacznie, można wcześniej zamarynować w pesto a potem szybciutko do piekarnika jak goście pukają do drzwi.
zucchini [17.02.2013 14:15]



Proste i smaczne. Bardzo lubię takie proste przepisy.
~Ewa [6.02.2013 19:19]



CHYLĘ CZOŁA BARDZO MAŁO PRACY A EFEKT SMAKOWY I WIZUALNY POWALAJĄCY
perelka1 [19.01.2013 16:58]



Bardzo proste, bardzo szybkie, bardzo smaczne. Szczególnie polecam miłośnikom włoskich smaków.
telula [1.12.2012 20:04]



Gdybym sama nie spróbowała, w życiu nie uwierzyłabym , że to takie dobre ;) Wyśmienite, doskonałe i tak banalnie nieskomplikowane. Moja rodzina pokochała to danie miłością bezwzględną. Dziękuję :)
Diego [27.11.2012 09:25]



Rewelacja!!!!!
~pina [16.11.2012 20:02]



Moje klimaty....mniammm
hercik17 [1.11.2012 20:12]



mam pytanie czy naczynie zaroodporne powinno byc przykryte czy nie? --- Grzegorz: piersi pieczemy bez przykrycia :)
~meg [24.10.2012 15:38]



Boskie danie !!!!
~Magda [10.10.2012 09:30]



mam pytanie: czy tę pierś się jeszcze kroi na plastry, czy w całości się piecze? chciałabym to niebawem przyrządzić, a taka cała pierś wydaje mi się za dużą porcją na jednego czy dwóch ;) --- Grzegorz: piersi są pieczone w całości, ale nie widzę przeciwskazań, by je pokroić na plastry :)
~Aga [29.09.2012 22:50]



Coś pysznego! Od siebie dodałam jeszcze sałatkę z rukolą, czarnymi oliwkami, suszonymi pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika. Rewelacja
~Imka [9.09.2012 20:23]



Szybko ,latwo , a niebo w gebie!polecam!!!
~lulu [4.09.2012 13:38]



Przede wszystkim super szybkie wykonanie! Danie może nie jest powalające, ale chętnie do niego wrócę jak nie będę miała ochoty na ślęczenie w kuchni. Uwielbiam pesto, mój mąż niestety niezbyt, mimo to twierdził, że efekt finalny go usatysfakcjonował :)
raczunia [4.04.2012 10:47]



Super danie:) Robię co jakiś czas i nie wiem jak jest w oryginale ale robię z pomidorowym pesto. POLECAM
iwonku [30.03.2012 15:16]



To była moja pierwsza potrawa z mniama i zawsze chętnie do niej wracam. Szybko i pysznie :)
magdadusia [14.03.2012 15:16]



wyszlo swietne i maly naklad prACY ;)
~DOOROTA [2.03.2012 21:26]



Smaczne - zawsze to jakieś urozmaicenie, ale nie porwało mnie.
abc123 [22.01.2012 13:08]



Witam, przepis wygląda przepysznie, stawiam pierwsze kroki w kuchni więc mam pytanie jak grube powinny byc plastry piersi? czym należy wysmarowac brytfannę przed włożeniem do niej piersi? --- Grzegorz: piersi powinny być normlanej wielkości, a brytfannę można wysmarować olejem lub masłem
~ellin [12.01.2012 22:28]



Robię niekiedy te piersi, chcąc się wykazać czymś smakowitym przy niewielkim nakładzie pracy. Jednak zamiast pesto używam pasty z trufli. Polecam również w mojej odmianie :)
Patewka [11.01.2012 13:06]



Bardzo proste i smaczne danie. Z pewnością zrobię je ponownie.
Matchay [22.12.2011 19:02]



pysznosci nic dodać nic ująć :) polecam
edziawww [26.11.2011 22:07]



A ja zrobiłam z suszonymi i swiezymi pomidorami :) wymieszalam rownież mozarelle z plesniowym i dodalam po pare ziarenek pieprzu z zalewy ponieważ moja rodzinka lubi wyraziste potrawy , wyszło super mniam mniam :D zreszto jak znaczna większość potraw przepisu Pana Grzegorza , bo oczywiste jest ze podniebienia są rożne :) polecam smakowite to jest...
~Edyta [12.11.2011 18:27]



myślę że będzie bardzo dobre
~ilona [6.11.2011 16:29]



może być, ale żadna rewelacja jak dla mnie .
atena12345 [14.10.2011 08:46]



WYŚMIENITE!!! Moja rodzinka jest dość wybredna, a moje zdolności kulinarne są raczej mierne. Jak słyszę przy posiłku, co chętnie zjedliby w najbliższym czasie, to jest jasne, że danie które aktualnie jedzą mam raczej wykreślić z jadłospisu. Wczoraj jedli z wielką przyjemnością i rozglądali się za dokładką. Podałam z ryżem i sałatką z pomidorów i cebulki. Super!
viola1015 [6.09.2011 11:46]



Właśnie zjedliśmy tak przygotowane piersi z kurczaka. Wszystkie pięć osób zasiadających przy stole bbyło pod ogromnym wrażeniem! Pyszności. Dziękuję za przepis i z czystym sumieniem polecam:)
szamira [4.09.2011 14:50]



Ja robię tą potrawę z zielonym pesto, z czerwonym już mnie nie porywało. Próbowałam również zamiast pomidorów (mój syn nie lubi świeżych pomidorów) użyć przecieru pomidorowego, też już było nie to, ale za to powstał świetny sos, który doskonale komponował się z ryżem. Trzeba się bawić, kombinować ze smakami, a czasem przez przypadek, gdy czegoś nam zabraknie, a nie mamy jak dokupić powstanie coś, co nas dosłownie powali na kolana. Uwielbiam tą potrawę i cała moja rodzinka również.
asiekk2005 [21.08.2011 23:39]



My robiliśmy na dwa sposoby. Najpierw z użyciem świeżego pomidora (było przepyszne i żałowaliśmy, że było tak mało), a następnego dnia z pomidorami ze słoika (okazało się za słodkie dla nas ;)). Dzisiaj, po jakimś tyogdniu, robimy znowu, ze świeżym pomidorkiem, i dodaję przepis do ulubionych :)
krzema [19.08.2011 14:09]



Super przepis, gorąco polecam :) Cały czas robiłam z czerwonym pesto a jak jest w oryginalnym przepisie?
iwonku [18.08.2011 10:35]



bylo dobre ale nic rewelacyjnego:(
paulina16884 [14.08.2011 17:49]



rewelacyjne danko ! :D
didusia [12.08.2011 20:06]



Całkiem smaczne danko. Część piersiątek zrobiłam z pomidorami w oleju a część ze świezymi pomidorami i te drugie rzeczywiście trochę mdłe. Ja podałam z kalafiorem, ogólnie rodzince smakowało.
yellowrose [30.07.2011 19:41]



Zrobiłam danko zastanawijąc się czy moje chłopak (te młodsze zwłaszcza) nie będą fufać na pesto. Zamarynowałm piersi kilka godzin przed pieczeniem w czerwonym pesto przywiezionym przez moją siostrę prosto z włoskiej restauracji rodzinnej (robią samodzielnie). Dodałam nasze pomidory z pełni sezonu... woow... zrobiłam porcje "na styk" i mam za swoje - musiałam się swojej prawie pozbyć na dokładki dla żarłoków ;-) A teraz chcę zrobić z chwalonymi tu suszonymi pomidorami, ale mam pytanie: czy takie z woreczka (nie z zalewy) się nadadzą i czy powinnam je wcześniej zamoczyć w czymś? ---- Grzegorz: suszone pomidory z woreczka, jeśli nie są "mięsiste" warto przez kilka chwil namoczyć w ciepłej wodzie
ika33 [30.07.2011 14:57]



Zrobiłam.. i jestem zachwycona :) moim zdaniem i zdaniem moich domowników - tylko z suszonymi pomidorami!!! smak jest rewelacyjny i na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego dania. Cudowne jest to, że jest to bardzo prosta i szybka potrawa. Wszystkim polecam :)
iwi410 [4.07.2011 15:06]



minimum skladników, a smak wyborny. Nie podpiekałam wcześniej mięsa, zamarynowałam je w pesto na całą noc. Zamiast świeżych pomidorów, użyłam suszonych. Podałam z pieczonymi ziemniakami, Jutro będzie powtórka
aneżka [12.05.2011 23:11]



Jutro robię to na kolację z okazji pierwszej rocznicy związku:) mam nadzieję żę mi wyjdzie:)
edytka0222 [12.05.2011 15:32]



tylko z suszonymi pomidorami, bazylia i pesto - najlepsze danie w naszym domu. Ostatnio przyrządziłam na święta i cała rodzina zachwycona. Opinia męża - danie życia!
anik79 [18.03.2011 08:38]



Już tak wiele razy robiłam na obiad, że aż wstyd, że mniamniamowy konkurs musiał mi przypomnieć, że opinii jeszcze nie dodałam :) Naprawdę przepyszne, szybkie i łatwe danie.
diddle24 [24.02.2011 17:48]



b.dobre danie,gości na naszym stole przynajmniej raz w tygodniu :) podawane z makaronem. Ulubiona potrawa mojego partnera, przepis polecam zresztą dalej :) kurczaka piekę tylko trochę dłużej 30-35 minut zanim zaleję go pomidorami i serem-żeby było szybciej używam pomidorów z puszki bez skórki :)
pierniczek [10.02.2011 19:00]



Dobre, szybkie danie, choc mnie osobiscie nie porwalo smakiem. Moj partner za to za nim przepada, tak wiec gosci na naszym stole od czasu do czasu :)
Aenyeth [7.02.2011 14:41]



Kurczak soczysty, aromatyczny, nieskomplikowany w przygotowaniu, ale zachwytów nie było.
mariola_ol [22.10.2010 18:04]



Mniam włoski posmak :) i do tego jeszcze świeża bazylia i nie ma nic lepszego :)
bartosinka [1.10.2010 14:46]



Uwielbiam ten przepis!!!Szybki i pyszny obiad.Smakuje jeszcze wyborniej z suszonymi pomidorami.
lewa80 [17.09.2010 22:34]



Witam, przymierzam się właśnie do piersi z pesto, ale mam wątpliwość - czy przepis odnosi się do pesto zielonego, z bazylią, czy tego czerwonego - z pomidorów? Generalnie osobiście przepadam za zielonym, ale nie wiem (i z opinii nie wynika) czy czasem nie jest potrzebne to czerwone (mniej popularne...).... ?? [Grzegorz: oryginalny przepis jest z zielonym pesto, ale z czerwonym też będzie pyszne]
elzbietkak [28.08.2010 14:36]



I znowu odkryłam piersi z kurczaka na nowo - dziękuję za przepis !
maryncia [1.08.2010 14:00]



Nikt nie przyrządza tak tego zachwycającego danka jak mój chłopak, pachnące, gorące, aż żal, że tych delicji w brzuchu nie mieści się tyle, ile nakładam sobie na talerz!
alphabetka [31.07.2010 20:30]



Bardzo dobre na szybki obiad! Nie za bardzo lubię piersi z kurczaka, ale w tej wersji są naprawdę smaczne, soczyste i dobrze przyprawione. No i bezproblemowo się przyrządza, bo smażyć nie trzeba, tylko wrzucić do piekarnika!
pjustyna [1.07.2010 09:47]



Bardzo smaczne, proste i szybkie. Polecam!
szlepcio [29.06.2010 14:51]



Chyba nie lubię pesto, nie przypadła mi potrawa do gustu
beaate [24.06.2010 08:13]



Potrawę tę robiłam już wiele razy i zawsze wychodzi bezbłędnie. Pamiętam zmarszczone z niesmakiem nosy moich dzieci gdy po raz pierwszy zobaczyły piersi kurczaka zamarynowane w pesto - i niedawny komentarz mojego najstarszego synka, gdy tłumaczył koledze " to jest najlepszy kurczak na świecie". Dziękuję
kch123 [23.05.2010 09:06]



W 100% zgadzam się z Louve! Danie jest niebezpiecznie pyszne i bardzo sycące :)))) Ja również spróbuję ze zwiększoną ilością pieprzu i suszonymi pomidorkami gdyż jestem zwolenniczką wyrazistych smaków. Gorąco Polecam!
Mloteczka [7.05.2010 16:55]



Baaaardzo smaczne zestawienie! Obiad został zmieciony ze stołu w mgnieniu oka. :-) Mała modyfikacja z mojej strony, to posypanie mozarelli bazylią. Jako że lubię nieco wyrazistsze smaki, samego kurczaka doprawiłam również solidniejszą porcją pieprzu niż zwykle (łagodna mozarella zneutralizowała nieco smak). Następnym razem spróbuję też, jak to zostało już wspomniane, użyć suszonych pomidorków zamiast świeżych i pierś pokroić w plastry. Proste, a zarazem przepyyyyyszne danie, które z całą pewnością zrobię jeszcze nie raz! :-))))
louve [12.04.2010 18:35]



Pychota, znowu dzięki Tobie zrobiłam furorę. przepis na pewno wyląduje w ulubionych. DZIĘKUJĘ
docia225 [27.02.2010 17:59]



Zrobiłam i nie zawiodłam się :))) Smak pyszny i nietuzinkowy, cała rodzina wcinała ;) Dałam pomidory suszone, bo zwykłe teraz bez smaku. Następnym razem tylko będę uważać z ilością soli, bo pesto które kupiłam samo w sobie było dość słone. Dziękuję za kolejny wspaniały przepis!
megan_31 [20.02.2010 10:53]



Czy piersi kroimy jakoś, rozklepujemy? Czy wkładamy takie duże? Ja zazwyczaj kroję jedną na dwa bardziej płaskie kotlety. A mozzarella taka twarda? Czy z woreczka? [Grzegorz]: kroimy na połówki, nie rozklepujemy, mozarella miękka, z woreczka :-)
megan_31 [10.02.2010 11:15]



Od tego przepisu zaczęła się moja przygoda z mniamniam, która trwa nadal i przynosi mi (i nie tylko) mnóstwo satysfakcji. Potrawę tą serwowałam wielokrotnie w różnych okolicznościach i towarzystwie. Efekt zawsze ten sam - to jest pyszne! A jak wzrosła moja kulinarna pewność siebie :)
constanza [14.01.2010 15:28]



Moje firmowe danko :) Nakarmiłam tym już całą rodzinę i połowę znajomych. Pyszne, łatwe, aromatyczne - polecam :)
patlinka [9.12.2009 14:57]



Bardzo smaczne danko. Szybko się robi, a efekt rewelacyjny. Wprowadziłam pewne modyfikcaje do przepisu - zamiast świeżych pomidorów użyłam suszonych pomidorów z oliwy, a z braku mozzarelli użyłam ser Grana Padano. Podane z ryżem Basmanti i surówką z marchewki z chrznanem. Pycha :-)
krenglik [11.11.2009 15:33]



Bardzo smaczne danko. Szybko się robi, a efekt rewelacyjny. Wprowadziłam pewne modyfikcaje do przepisu - zamiast świeżych pomidorów użyłam suszonych pomidorów z oliwy, a z braku mozzarelli użyłam ser Grana Padano. Podane z ryżem Basmanti i surówką z marchewki z chrznanem. Pycha :-)
krenglik [11.11.2009 15:24]



Bardzo smaczne i wszystkim smakuje;)
aaga2 [9.11.2009 16:01]



Doskonałe danie. Najważniejsze to wyciągnąć mięso z piekarnika w odpowiednim czasie kiedy jeszcze jest cudownie miękkie, rozpływa sie w ustach. A do tego ten aromat...
meyanna [2.10.2009 16:14]



Potrawa ta stała się głównym daniem na domowym przyjęciu komunijnym mojego syna. Wszyscy goście byli zachwyceni, a panie pytały o przepis..
andusiao [29.09.2009 21:53]



Bardzo dobre to mało powiedziane ! Nie wiedziałam, że tak można jeść!! Znane składniki a proste wykonanie i zupełnie inny smak. Na talerzu smacznie i kolorowo. Trudno nie wracać do takiego dania.
orquidea [29.08.2009 15:06]



Naprawdę super danie!!! Robi się szybciutko i jest bardzo smaczne. Mięsko jest cudownie soczyste, a wiadomo że różnie to bywa w przypadku piersi z kurczaka :-) Podałam zgodnie z propozycją z pieczonymi ziemniakami ,a do tego sałata z sosem vinegrette. Wspaniały obiad !!!
izabela715 [10.05.2009 20:09]



Czytajac tyle opinnii nie bylabym soba gdybym nie zabrala sie za zrobinie tej potrawy>Jedzonko pycha!!! Pesto rose zrobilam sama a zamiast orzechow piniowych (bardzo drogich) dodalam pestki dyni i slonecznika.Wyszlo rewelacyjne. Dziekuje za wspanialy przepis.
Mirka45 [31.03.2009 13:14]



Co tu można dodać po tylu opiniach? :D Było to moje pierwsze spotkanie z pesto, bardzo miłe spotkanie. Bałam się również, że piersi wyjdą suche, tymczasem wyszło idealnie! Mięciutka, soczysta pierś z cudownym zielonym pesto oraz pomidorami z mozarellą. Genialne połączenie z makaronem. Polecam!
szlepcio [28.03.2009 16:49]



pyyyyyszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja robiłam to wiele razy zarówno z pesto zielonym jak i czerwonym i jest rewelacja
hatshi [27.03.2009 15:59]



PRZEPYSZNE!Nie ma słów żeby to danie lepiej opisac.Zamiast świeżych pomidorów,które o tej porze są wg.mnie niejadalne dałam pokrojone w paseczki suszone z oliwy.Znakomicie pasowały.Podałam z ziemniakami smażonymi z cebulką.Strasznie kalorycznie,ale warte każdej kalorii:)).
mawe13 [18.03.2009 12:05]



Wyborny smak i prostota wykonania to autentyczne zalety tego dania!!! Robiłam je też w innej wersji - ze schabu. Obsmażyłam go na patelni z obu stron, położyłam pomidory, mozarellę, przykryłam pokrywą i trzymałam na ogniu do czas aż ser się rozpuścił.. Też było pyszne!
WERBENA [18.03.2009 09:45]



Mniam! Było pysznie! Nawet mój mąż tradycjonalista się zachwycił!
mst997 [26.02.2009 22:41]



Widząc tyle pozytywnych opinii postanowilam przygotowac to danie.Wyszlo smakowicie.Pesto zrobilam samodzielnie zgodnie z przepisem mniammniowym.Polecam bo pycha!!!
Mirka45 [24.02.2009 13:13]



Szybkie, proste i przepyszne!! Danie podalam na walentynkowa kolacje i bylo pierwsza klasa! Mniam!!!
anooshka [14.02.2009 20:44]



świetne danie , a co najwazniejsze bardzo szybko sie je robi. Podawałam je z pieczonymi ziemniakami , które piekly sie w tym samym czasie w osobnej formie ( ziemniaki obrane, posolone i posypane ziołami prowansalskimi ) . Gorąco polecam !!!!!!!!!!!!
anielabubu [9.02.2009 20:52]



Pycha i na dodatek szybko i bez wysiłku!!! Zamiast pomidora, położyłam suszone pomidorki. Trochę się bałam, że piersi wyschną na wiór w piekarniku, ale były cudownie soczyste. Kurczak i mozarella puściły troszkę sosu, który idealnie komponuje się z ryżem. Mniam, mniam :)
Kozka76 [1.12.2008 12:15]



REWELACJA!!!! proste, szybkie i co najważniejsze przepyszne!!!! polecam
Piniu4 [27.11.2008 22:41]



i spróbowałam - przeeeeeepyszne !!! polecam gorąco !!! :)
Monika1404 [26.11.2008 09:32]



brzmi bosko - dzisiaj, najpóźniej jutro próbuję !!! :)
Monika1404 [25.11.2008 15:07]



Również mi smakowało, fajna odmiana na kurczaka, i szybka do wykonania. Robiłam już kilka razy i zawsze się delektujemy.
mgras76 [11.11.2008 23:20]



Proste, szybkie i wyśmienite. Dobrze, że zrobiłam więcej bo zostało pochłonięte w tempie błyskawicznym. Goście nie mogli się nachwalić.
rene007 [11.11.2008 13:36]



proste i szybkie danie niesłychanie pyszne na szybki obiad. Ja zrobiłam z pesto pomidorowym. Bałam sie ,że piersi sie nie upieką bez wczesniejszego podsmażenia ale spoko trochę dłużej trzymałam bo 30 min i były w porządku. Polecam:)
mamoska [10.11.2008 20:17]



Bardzo nam smakowało to danie. Użyliśmy fileta indyka i pokroiliśmy go w grube plastry, zamiast jednego kawałka mięsa. Pyszne, na pewno zrobimy powtórkę.
Aniaa [10.11.2008 20:04]



rewelacyjne! od dawna robię i zawsze zachwycają
Mag_da_le_na [8.11.2008 00:37]



Danie bardzo pyszne i łatwe. Zawsze zachwyca swym zapachem i smakiem. Polecam!
Zuzia90 [5.11.2008 21:33]



banalnie proste, super szybkie, pieknie wyglada... a do tego kazdy kto sprobuje prosi o dokladke ;) nic wiecej dodawac nie trzeba - no, moze oprocz tego, ze weszlo na stale do mego kuchennego repertuaru ;)
orange_train_12 [14.10.2008 20:53]



Poezja smakota i najważniejsze - podziw w oczach biesiadników
Mesecina [12.10.2008 15:11]



Super danie, które świetnie pasuje na wykwitną kolację. Mężowi bardzo smakowało, więc z pewnością będzie powtórka.
larwunia [2.10.2008 18:57]



Dla mnie super! Ale tylko z kozim serem, takim trochę miękkim...Idealne połączenie sera i pomidorów...Polecam.
brujacracow [16.09.2008 13:13]



Super.Bardzo smaczne,szybciutkie.
iwona71 [5.09.2008 11:46]



Bardzo pyszne, proste w wykonaniu i smakowało całej rodzinie. Na pewno zrobię je jeszcze wiele razy;)
dawny_basik [24.08.2008 18:41]



łatwe, szybkie i pyszne :)
tusen [30.07.2008 16:39]



Witam, mam pytanie do tego przepisu : czy naczynie żaroodporne trzeba przykryć, czy piec w odkrytym? [Grzegorz: należy piec w naczyniu odkrytym]
Gwyn [30.06.2008 21:25]



Rewelacja!!!! Robiłam już kilka razy i za każdym razem SUPER smakuje!!! Kurczakowe piersi z pesto już na stałe zagościły w moim menu. Polecam!!!
gayia [18.06.2008 15:07]



Błyskawiczny, smaczny obiadek :) Polecam !
wiisienka [16.06.2008 17:38]



Potrawa ta na stałe zagościła w mojej kuchni. Zawsze się sprawdza, to po prostu "niebo w gębie".
Czuszka [22.05.2008 15:23]



Pyszniaste. I smakowicie wygląda. Okazało się też, że dobry to sposób na synka niejadka, co to stale wybrzydza. Polecam.
edyciajak [20.05.2008 20:19]



Pyszniaste.
edyciajak [20.05.2008 20:14]



Oj, no nie wiem jak to się stało, że nie dodałam tu nic na temat. I pesto zielone nawet zrobiłam wg przepisu Grzegorza, wszystko wspaniałe , nawet dla dzieci( 6 letnich). Dzięki.pozdrawiam Ewa
ewa123_59 [8.05.2008 12:01]



zrobiłam, szybko ,pysznie, po prostu niebo w gebie,jeszcze czzuje smak tej potrawy ,i bede robic czesto ,napewno.
irenakatulska [5.05.2008 20:33]



Przetestowałem z rodziną. Bardzo smaczne, proste i szybkie( i w robieniu i w jedzeniu :).
fibro [2.03.2008 02:15]



Danie bardzo smaczne,robie conajmniej 2 razy w miesiącu,polecam
flowerek [22.02.2008 13:38]



Super. Goście zachwyceni, a ja nie napracowałam się za bardzo. Podałam z makaronem i sałatą i było pyszne.
justyb [18.02.2008 13:40]



A ż wstyd że jeszcze nie dodałam tej opinii... robię to danko co najmniej od dwóch lat - dla rodziny, przyjaciół, znajomych, z okazji i bez okazji - wszyscy uwielbiają! Przepis poszedł w świat i tylko docierają do mnie rozkoszne pomruki z daleka, że pyyyyyszne ;))))
patlinka [4.02.2008 15:36]



szybka pychota na szybki obiadek :)
apjm9 [1.02.2008 13:29]



Pyszne, smaczne, kolorowe i co nie mniej ważne szybkie!!!
agamb [9.01.2008 22:05]



Bardzo smaczny sposób na kurczaka. Bosko soczysty i aromatyczny. I równie szybki ;) Zrobiłam go pierwszy raz w listopadzie- od tamtej pory rodzina domaga się tego mięska regularnie, co najmniej raz w tygodniu. Ostatnio tata zażądał, żeby w ten sam sposób zrobić cielęcinę.. ale się jeszcze nie odważyłam..
krocuszek [28.12.2007 14:49]



Dla mnie bomba! Bardzo smaczne. Ja podałam z pokrojoną bagietką. Każdą kromkę moczyłam z jednej strony w sosie pesto z pod upieczonych piersi i układałam na talerzu. Miały smakowity zielony kolor i znikły równie szybko, co same piersi.
kab2 [4.12.2007 19:48]



Pyszne! Szybkie! Szkoda, że tak szybko znikneło z talerza :-)
Sylka [30.11.2007 22:16]



Pyszne ! Szybkie! Efektowne! Wypróbowane kilkanaście razy i z pieczonymi ziemniaczkami i z makaronem tagliatelle. Zawsze super. Jeżeli podajemy z makaronem to radzę dawać naprawdę dużo pesto. Można później na talerzu wymieszać pesto z makaronem.
Blurp69 [28.11.2007 14:25]



Pyszne i szybkie, kiedy je zrobiłem rodzina była zachwycona a danie z talerzy zniknęło błyskawicznie.
adam.m [15.11.2007 13:29]



Wprost idealne danie na szybko. A ten smak.....Zdecydowanie wygląda i smakuje jakby trzeba było spędzić w kuchni co najmniej cały dzień żeby przygotować takie cudo.
Lindsay [14.11.2007 19:34]



Rewelacyjny przepis. Szybkie i proste danie w przygotowaniu, a jakie efektowne! Wszystkim bardzo smakowało. Napewno zagości na moim stole jeszcze nie raz :) Pycha!
kasia05 [30.10.2007 11:44]



faktycznie dobre i ladnie sie prezentuje ale sprobowalam też w sosie sojowym a mozarelle posypałam przyprawami w kostkach knora(mieszam wszystkie kostki smakowe razem ) też bardzo dobre
gabriel [26.10.2007 19:55]



Super szybkie i bardzo smaczne danie :) Dzięki :)
basik4 [23.10.2007 16:50]



mmm przepyszne!
turybka [23.10.2007 09:10]



cudo!!!!!!!!!!!!!!Bomba!!!!!!!!!!!!!!!!!
nini [18.10.2007 16:02]



Danie bardzo proste w wykonaniu i niesamowicie dobre. Polecam
detka01 [7.10.2007 00:40]



super smak, całej rodzinie smakowało
Andrzej1958 [3.10.2007 09:56]



Bardzo szybkie i smakowite danie. Zrobilam wczoraj na kolacje - podalam z ziemniaczkami z wody. Co prawda uzylam czerwonego pesto - zielone wyszlo, ale i tak bylo pyszne. Nawet moj malzonek, nieskory do pochwal byl zachwycony. Dziekuje za jeszcze jedno pyszne danko do kolekcji.
Jaspaghetti [27.09.2007 10:08]



Przepis wydaje się prosty w wykonaniu i na pewno smakowity! W najbliższych dniach będę chciała wypróbować nowe dla mnie danie. A teraz poszukam gdzie mogę zakupić gotowe pesto! Podzielę się opinią - po zasmakowaniu potrawy.
tgluszek [14.09.2007 11:05]



Smaczne danie. Polecam
zbyszko52 [13.09.2007 18:02]



Proste, a jakie wykwintne. Znajomi na wieczornej kolacji zachwyceni! Dzięki wielkie!
sosalito [10.09.2007 15:31]



proszę o sugestie jakie dodatki do tego dania pasują, jaka surówka, ziemniaczki, ryż? [Grzegorz: polecam ziemniaki z wody lub ryż na sypko lub białe pieczywo i sporą misę zielonej sałaty z winegretem]
snowdrop [9.09.2007 12:39]



pyszne!!Zrobilam wczoraj, dzisiaj dobralam sie do kawalka z lodowki na zimno tez pyszne.Przepis wchodzi do mojego stalego menu,dziekuje Grzesiu.
karolina78 [22.08.2007 02:52]



Wczoraj zrobiłam piersi według filmiku Grzegorza. Dziś musiałam powtórzyć danie, więc wydrukowałam powyższy przepis. Teraz wchodzi do naszego stałego menu, bo jest faktycznie proste, szybkie i smaczne. Zmodyfikowałam nieco przepis i wierzch mozzarelli posypałam Pesto Genovese (do kupienia w MniamMniamowym sklepie). Wyszło równie pysznie. Polecam!
wikieli [3.08.2007 13:29]



już od jakiegoś czasu brałam sie za przyzadzenie TEGO w koncu wczoraj nastapił ten dzien u nas w domu wyznacznikiem smaku jest ponoc maż ;p wiec zajadał sie tak ze sie mu uszy trzesły tylko miesko w moim wykonaniu było znacznie dłużej w piekarniku /co mu nie zaszkodziło bynajmniej-rozpływało sie w ustach/ pewnie dlatego ze szacowna polowka miała 1 godz opoznienie
sreberko79 [2.08.2007 17:58]



Super danko i proste w wykonaniu. Ladnie wyglada, pachnie...po prostu rewelacja! Dzieki za przepis i na pewno rozpowszechni sie wsrod rodziny i przyjaciol.
bebita [7.07.2007 11:04]



Nieco przez przypadek znalazłam to danie już jakiś czas temu - obejrzałam filmik i na tej podstawie mogłam przygotować to danie w domu. Zgadzam się z przedmówcami - tak przyrządzone piersi są przepyszne! Przyznam się, że przepis "sprzedałam" koleżance, która wczoraj chyba już po raz "nasty" je robiła... Polecamy ;-)))
KasiK [5.07.2007 19:14]



Dobre.Faktycznie bardzo szybkie i bardzo proste danie. Polecam.
kasiadurak [5.07.2007 10:17]



Bardzo smaczne i szybkie danie. W sam raz dla całej rodziny.
bfinger [20.05.2007 07:32]



mój mężuś mi to ugotował raz, a potem musił drugi raz... i trzeci.... i potrawa weszłą na stałe do naszego jadłospisu. Pysznie smakuje, super pachnie, smakowało nam, naszemu 3-letniemu synkowi i 9-io miesięcznej córeczce też :-)
jolka [19.05.2007 11:36]



Miałam akurat w lodówce czerwone pesto, więc danie było w innych kolorach. Zapach rewelacyjny, smak w parze z zapachem. Muszę wypróbować oryginalny przepis z zielonym pesto.
ElaKsiazek [18.05.2007 09:52]



Danie rewelacyjne, a kurczak....mniam....mniam:)
martako [23.03.2007 09:39]



Piersiatka byly przepyszne, pierwszy raz zrobila je moja siostra na imprezce rodzinnej . Wszyscy byli zachwyceni pomyslowoscia, gdyz moja siostra ma dwie lewe rece do gotowania. Pozdrawiam goraco i polecam!
kamila101 [23.03.2007 08:43]



Tak, to było pyszne. Wygląda uroczo i tak też smakuje!!! Wielkie dzięki.
mmaaj [18.03.2007 16:29]



Rzeczywiście niezłe i bardzo szybko się to robi. Ja nie wkładałam mięsa do naczynia żaroodpornego, bo u mnie sporo się zjada więc takie naczynko to byłoby za mało. Rozłożyłam wszystko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (może byc też folia aluminiowa ale mi jej akurat brakło) i wsunęłam ją całą do piekarnika. Chyba na to samo wyszło.
Aggie8 [2.03.2007 21:43]



genialne!!! i działa wybitnie w formie "przez żołądek do serca". łatwe, nie da się chyba tego zepsuć:) w przy tym niebo w gębie. poza tym - pomysł z filmikami - rewelacja.
franca [27.02.2007 11:01]



Nie spodziewałam się, że z tak szybko i łatwo przyrządzonego mięska wyjdzie takie smaczne danie. Wspisuję do moich ulubionych przepisów.
tygrysbengalski [26.02.2007 08:31]



Danie niezwykle smaczne. Bardzo gorąco polecam wszystkim smakoszom drobiu , to miła odmiana. Ja przez część czasu pieczenia umieściłam formę wysoko pod grillem i wszystko było nie tylko ładnie upieczone , ale miało również smaczną rumianą barwę. Dziękuję za wspaniały przepis :-)
barocco [25.02.2007 10:10]



Przygotowałam to danie na dzisiejszy walentynkowy obiad. Świece, nastrojowa muzyka i kurczak w pesto z mozzarellą i pomidorem spełniły najskrytsze oczekiwania :) Cudownie prosta i łatwa w wykonaniu potrawa!!! Pychota!!! Gorąco polecam!!!
AgniMal [14.02.2007 18:16]



Danko super! Szybkie i smaczne. Czegóż chcieć więcej :)
kikade [13.02.2007 17:20]



"Mamo możesz mi to gotować codziennie" - to słowa mojej córy, dziś obiad zjadła w ciągu 20 minut (zazwyczaj trwa to godzinę z duuuuużym hakiem. Mąż też miał "zachwycająca" minę gdy to jadł. Dzięki.
Adriena [29.01.2007 21:08]



Taaaak! To jest pyszne!
oskar [19.01.2007 18:44]



bardzo smaczne i proste w wykonaniu danie POLECAM
Anna115 [18.12.2006 16:14]



dobre danko i w miare szybkie,
rufix [28.11.2006 10:43]



Kolejny raz mamy potwierdzenie na to, że najprostsze rzeczy są najsmaczniejsze. Gratulacje dla autorki za stworzenie tego niby oczywistego, ale jednak bardzo wykwintnego dania..
agnes84 [26.11.2006 16:18]



Zrobiłam to przepyszne danie na półrocznicę ślubu, zgodnie z menu w którym ten przepis figuruje, romantyczna kolacja przy świecach.:-) Efekt był oszałamiający, smakowo, zapachowo, kolorystycznie. Jakby ktoś trafił w sedno mojego smaku. Ktoś... Ty Grzegorzu trafiłeś. Dostałam od męża piękne różowe róże...
balbie [14.11.2006 20:47]



Z racji tego ze jestem wielkim fanem Pesto, postanowilem zrobic sobie to zacne danie :) do wyboru w kuchennej szafce mialem Pesto Verde, Milano, Calabrese, Genovese i co za tym idzie bol glowy ;) wybralem Genovese i to byl chyba dobry wybor :) Potrawa wysmienita , ach ten aromat i pyszna mozzarella ;)
smerek00 [7.10.2006 12:54]



Jest bardzo dobre, wszyscy lizali paluszki :) Cieszy mnie, ze tak szybko i tak latwo mozna je przygotowac. Dzis po dluzszej przerwie zrobie je jeszcze raz...
82anucha [7.10.2006 11:51]



Dolaczam sie do pochlebnych opinii! Przepis wyprobowalam przy okazji wizyty mojego szwagra - byl zachwycony, a ja dumna, ze tak szybko bylam w stanie przygotowac cos tak dobrego :-)
anettaa [23.08.2006 18:33]



Pyszne !! Podałam na uroczysty obiad i goście byli zachwyceni. Polecam !!
Anisia [17.07.2006 19:03]



rewelacja! zastanawiałem się tylko czy trzeba to przykryć , ale w końcu piekłem bez przykrycia i było okej .
remik [20.06.2006 12:44]



Niebo w gębie. Moi panowie byli zachwyceni. Ja też ( głównie czasem poświęconym na przygotowanie). Super pasuje do zielonych wstążeek :)
Dalila [19.05.2006 11:38]



Pyszne i lekkie - nic dodać, nic ująć!
ewaga [26.03.2006 17:06]



To danie jest bardzo proste w wykonaniu, a zarazem bardzo pyszne i efektowne. Pesto zrobiłam też wg Twojego przepisu Grzesiu, i całośc była... mmm... szkoda słów :)
kati_p [28.08.2005 16:39]



Przepis wart dodania do ulubionych, szybki i smaczny i co najważniejsze mało pracochłonny. Polecam.
kate1 [9.08.2005 14:13]



Lekkie, szybkie i pyszne danie na letnie obiady. Polecam szczególnie tym, którzy tak jak ja przepadają za mozarellą :) Mniam!
villanelle [23.07.2005 13:00]



Baaardzo smaczne. Szczególnie jeśli ktoś (tak jak mój mąż i ja) lubi pomidory i mozarelle. Napewno jeszcze nieraz zrobimy to danie :). Pozdrawiam i smacznego
carterka [16.12.2004 13:59]



Nareszcie znalazłam w swoim małym miasteczku gotowy sos pesto, po czym przystąpiłam do przyrządzania kurczaka. Dosłownie przed momentem zjadłam ostatnio kęs tej potrawy i przyznam, że jest ona godna polecenia. Delikatny smak mozzarelli i kurczaka znakomicie komponuje się z pomiodorami i pesto. Taki lekki letni obiadek. Mniami!
millie [25.07.2004 16:07]



Swietne danie na szybki obiad - mieso jest soczyste i bardzo aromatyczne, a calosc kusi kolorami i zapachem, bardzo polecam!!!
bajaderka [9.06.2004 15:25]



Ja tez podałam moim dzieciom, młodszy synek wcinał kurczaczka z apetytem, a ja jestem w siódmym niebie bo z niego taki niejadek. Poza tym jestesmy "fanami" pesto i ta potrawa na pewno zagosci w naszym domowym repertuarze!
Jotika [5.11.2003 10:42]



moje pytanie może być trochę banalne, ale jestem ciekawa gdzie mogę kupić sos pesto? [Zapraszam do zadania pytania na forum - Markos]
millie [16.10.2003 14:55]



Długo przymierzałam się do tego dania. Ale nie żałuję ani sekundy czasu poświęconego na przygotowanie i jedzenie. Jest niezwykle proste w przygotowaniu, a smak rewelacyjny! Moja córka (prawie 2,5 roku) zjadła 1 sporą porcję (bez mozzarelli co prawda) z zachwytem w oczach. A to dla mnie najlepszy wskaźnik smakowitości dania. Polecam!
Malinna [20.05.2003 11:48]




strona główna | zasady korzystania ze strony | kontakt